La Cambra de Comerç de Lleida inaugura l’Espai Josep Maria Rusiñol

CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA Anselm Clavé, 2 · 25007 Lleida · Tel: 973 236 161

La Cambra de Comerç de Lleida inaugura l’Espai Josep Maria Rusiñol

dimecres 29 de juny 2022

L’economista i vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida Josep Maria Rusiñol té des d’avui un espai amb el seu nom a l’edifici de la Cambra de Comerç de Lleida. Un homenatge pòstum a aquest estimat lleidatà, que ens va deixar el passat 2019.

Membres del Ple de la Cambra i del Comitè Executiu, així com familiars i amics propers de Rusiñol han participat en aquest acte de record a aquest economista lleidatà, professor de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida.

Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, ha recordat durant la inauguració que són moltes les vegades que l’ha trobat a faltar al llarg d’aquests dos anys, però té clar “que tenim un deure amb ell i cal continuar i seguir treballant pel territori i les empreses de Lleida”.

Per la seva part, el periodista Carles Porta, gran amic de Rusiñol, l’ha definit durant el seu parlament com “un gran home que generava beneficis, tant materials com espirituals”. I després de recordar-lo amb molta estima, ha reconegut que en aquesta vida “he fet moltes coses gràcies a ell, per exemple el programa ‘Crims’”.

Josep Maria Rusiñol va ser tècnic de la Cambra de Comerç de Lleida des de 1979. Impulsor de diverses missions comercials d’empreses lleidatanes a Cuba, Sud Àfrica i Emirats Àrabs, centrades especialment en el sector de l’agroalimentació.

El 1998, l’economista s’incorpora a la governança de la Cambra com a membre del Ple i del Comitè Executiu, on va destacar com un gran promotor d’estudis econòmics i territorials, i també per la seva especialitat professional en l’àmbit fiscal i comptable. Rusiñol també fou un gran impulsor perquè la Cambra formés part del Tribunal Arbitral i gran defensor de la mediació com a eina de resolució de conflictes. Mèrits que van atorgar-li el càrrec de vicepresident de la Cambra de Comerç de Lleida, des del 2010 i fins a l’any 2019.

← Tornar
© Cambra de Comerç de Lleida · Tots els drets reservats · Avís legal ·
CAMBRA DE COMERÇ DE LLEIDA Anselm Clavé, 2 · 25007 Lleida · Tel: 973 236 161