Visites per a estudiants plenes de cultura i història a Alcarràs

CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL MÓN RURAL D'ALCARRÀS ALCARRÀS, Lleida · Tel: 973 795 700

Visites per a estudiants plenes de cultura i història a Alcarràs

dilluns 16 de novembre 2020

Alumnat de 6è curs de l’escola Parc del Saladar d’Alcarràs han visitat el CIMRA (Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs) i el FOSSAR (Centre d’Interpretació de la Història i la Cultura d’Alcarràs). Un total de 48 alumnes distribuïts en 3 dies han pogut rebre les explicacions dels dos espais.

El Centre d’Interpretació del Món Rural d’Alcarràs (CIMRA)

L’objectiu principal de l’exposició és donar valor a l’esforç, el treball i la dedicació dels avis i àvies i a la tasca tant feixuga com era treballar al camp. Des del centre es mostren agraïts amb ells i elles per l'esforç al camp i que per aixó el poble referent en agricultura i ramaderia, avui en dia. Entre tot el material exposat es poden trobar: estris de pesatge i mesura; cistells i recipients; forques i estris propis de l’era; ensulfatadores; fanals i llums; morrions, cordatges, collars i varis per a cavalls, ases i bous; falç, aixades, pics, serres i destrals; jous i estris per animals de tir; màquines per a la collita; trills; estris usats per a la sembra i plantació; arades; carros; màquines per fer vi i corrons de pedra.

El Centre d’Interpretació de la Història i la Cultura d’Alcarràs (FOSSAR)

L’antiga església parroquial estava situada en l’actual Plaça Major, on avui en dia es troba el Centre d’Interpretació de la Història i la Cultura d’Alcarràs anomenat “El Fossar”, compost per unes instal·lacions que permeten contemplar part de l’estructura de l’antiga església. L’augment demogràfic de la vila comportà l’ampliació de l’església en el segle XIV sota les directrius imperants del moment gòtiques. Aquest fet dificulta en gran mesura l’estudi de l’església romànica, ja que l’esquelet del temple es veié reorganitzat en base a aquesta nova església gòtica d’una sola nau dedicada a l’Assumpció. Amb el temps s’anaren adossant a aquesta nau única un seguit de capelles laterals, promocionades per diferents personatges importants de la zona. Durant la intervenció es van excavar un total de 267 enterraments i es van posar al descobert 9 tombes de llosa, en les cotes més baixes de la cara N de la necròpolis. De les vuit campanes que repicaven al seu campanar, dos continuen en ús en l’actual església.

← Tornar
© Centre d'Interpretació del Món Rural · Tots els drets reservats · Avís legal ·
CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL MÓN RURAL D'ALCARRÀS ALCARRÀS, Lleida · Tel: 973 795 700