La Clínica HLA Perpetuo Socorro es vesteix de rosa per a lluitar contra el càncer de mama

La Clínica HLA Perpetuo Socorro es vesteix de rosa per a lluitar contra el càncer de mama

divendres 16 de octubre 2020

HLA Perpeto Socorro es vesteix de rosa en el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama, que se celebra a tot el món dilluns que ve, 19 d'octubre. Aquest dia, els professionals del centre utilitzaran màscares, guants, capells i penjolls de color rosa amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta patologia, que a Espanya afectarà al llarg de la seva vida a una de cada vuit dones, segons les dades de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), i en la qual és essencial el diagnòstic precoç.

Aquesta acció simbòlica s'emmarca en el compromís que manté HLA amb la cura de les dones, que sofreixen el 99% dels casos de càncer de mama. Per a atendre-les adequadament, el Grup compta amb 10 Unitats de la Dona, concebudes com un servei que disposa d'equips especialitzats i reuneix tots els mètodes diagnòstics i de tractament vinculats amb patologies que afecten les dones, entre elles el càncer de mama. Aquestes unitats es configuren com un espai multidisciplinari on, al voltant de l'equip de ginecologia, col·laboren diferents especialistes en dermatologia, endocrinologia, mitjans digitals (diagnòstic per la imatge i laboratori), psicologia i psiquiatria, reumatologia, urologia, etc., per a atendre de manera integral qualsevol patologia que pugui afectar de manera específica a les pacients. A més, els hospitals HLA disposen d'Unitats de Mama especialitzades en el diagnòstic i tractament del càncer de mama i de la resta de patologies associades.

Tecnologia d'última generació

Totes aquestes unitats especialitzades del Grup HLA estan dotades amb tecnologia d'última generació per al diagnòstic i el tractament. En aquest sentit, els hospitals HLA compten amb 11 mamògrafs 3D; una vintena de ressonàncies magnètiques (RMN), la meitat d'elles 3 tesles, que multipliquen la capacitat diagnòstica, com ocorre amb els 15 ecògrafs 5D o d'alta definició, amb millors prestacions que els més de 40 ecògrafs convencionals dels quals també disposen els professionals del Grup.
Aquesta tecnologia és essencial per a facilitar el diagnòstic precoç de diferents patologies.

En el cas del càncer de mama, detectar la malaltia i començar el tractament en les fases primerenques del seu desenvolupament multiplica les possibilitats de curació. Per a impulsar aquesta forma de diagnòstic ràpid, el Grup *HLA ha desenvolupat diferents accions, com el programa Alerta, que ofereix resultats en menys de 48 hores i que s'ha posat en marxa en HLA Montpellier (Saragossa).

A més, el Grup HLA treballa en el desenvolupament de diversos projectes per a millorar l'atenció i la qualitat de vida dels pacients amb càncer. El més rellevant és l'Escola de Pacients que impulsa l'hospital HLA Universitari Moncloa (Madrid) per a fomentar els hàbits de vida saludables, l'aprenentatge de l'autocura i l'apoderament del pacient, sempre amb la guia de metges i professionals sanitaris. També HLA Universitari Moncloa compta amb una unitat per al tractament integral en estètica oncològica (Oncolaria), un servei que s'estendrà pròximament a HLA Vistahermosa (Alacant). Un tercer exemple del compromís de HLA amb les pacients de càncer de mama és la col·laboració que HLA Vistahermosa ha realitzat, mitjançant la donació de material, amb l'associació REMA Vida, que utilitza el rem com a part de la recuperació de dones que han sofert aquesta malaltia.

Més accions en el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama

A més de vestir-se de rosa, els hospitals del Grup HLA realitzaran diferents accions coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer de Mama. D'aquesta manera, HLA Vistahermosa mantindrà il·luminada de rosa la seva façana durant tota setmana i el 19 d'octubre acollirà un programa d'Onda Cero que es retransmetrà en directe des de l'hospital. Per part seva, HLA La Vega (Múrcia) serà amfitrió de “El Matí” de COPE Múrcia i acostarà als oïdors el seu nou “Hospital de dia” i la tecnologia amb la qual compta el centre per al diagnòstic precoç del càncer de mama. HLA El Rosari (Albacete) se sumarà a les accions de l'Associació de Dones Afectades Càncer de Mama i Ginecològic (*AMAC) amb el patrocini del seu calendari benèfic.

← Tornar
© HLA Perpetuo Socorro · Tots els drets reservats · Avís legal ·
HLA PERPETUO SOCORRO C/. Bisbe Meseguer, 3 · 25003 LLEIDA · Tel: 973 266 110