Donem suport a la Fundació Greenova en la seva iniciativa per captar CO₂ atmosfèric

Tel: 900373884
Peusa Passeig de Joan Brudieu, 17 · 25700 LA SEU D'URGELL, Lleida · Tel: 900373884

Donem suport a la Fundació Greenova en la seva iniciativa per captar CO₂ atmosfèric

dimarts 09 de març 2021

La captació de CO₂ de l’atmosfera com a forma decisiva de lluitar contra l’escalfament global que impulsa la Fundació Greenova ens sembla una iniciativa a tenir en compte. Per això, hem arribat a un acord d’esponsorització amb l’equip que l’impulsa, “perquè el nostre suport permeti continuar investigant en aquest projecte, que encaixa amb els nostres valors socials i mediambientals”, segons explica Joel Boix, director comercial de PEUSA. La proposta s’anomena CAPTACO₂ i consisteix en segrestar el diòxid de carboni existent a l’ambient per donar-hi usos alternatius. La iniciativa és de caràcter no lucratiu i parteix de Greenova, que l’impulsa conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili i Eurecat, un centre públic que proveeix tecnologia a l’empresa per impulsar la innovació. 

El procés de captació funciona mitjançant una reacció química que transforma el diòxid de carboni atmosfèric en una sal (carbonat o bicarbonat), que es pot recuperar i retirar de la mateixa manera com separem qualsevol altre residu. A partir d’aquí el residu esdevé un subproducte que permet iniciar un cicle de fabricació d’un nou producte i tancar el cicle de l’economia circular del carboni. Amb el CO₂ captat es fabricaran productes, que emetran el seu propi CO₂, que es captarà i així successivament.

 

Gràcies a la col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, actualment s’està avaluant com maximitzar l’eficiència de la reacció química de CAPTACO₂.

 

← Tornar