Noves tarifes de l’electricitat, un pas més cap a l’eficiència energètica

Tel: 900373884
Peusa Passeig de Joan Brudieu, 17 · 25700 LA SEU D'URGELL, Lleida · Tel: 900373884

Noves tarifes de l’electricitat, un pas més cap a l’eficiència energètica

dimecres 16 de juny 2021

El nou càlcul del preu de l’electricitat que entra en vigor l’1 de juny de 2021 permetrà ajustar la contractació de cada tarifa a les necessitats del consumidor, i promourà el consum a les hores de menys demanda.

L’eficiència energètica i l’autoconsum són els principals objectius d’aquesta iniciativa. Per guanyar eficiència, es proposa a les persones que consumeixin energia en hores en què la xarxa està poc saturada i hi ha poca demanda en què, justament per això, el preu és més assequible. L’autoconsum és l’altre gran protagonista d’aquest canvi: produir la pròpia energia gràcies a instal·lar plaques fotovoltaiques a la pròpia teulada és un pas essencial per a una societat i una economia que tendeixen a la descarbonització.

Les persones amb consum domèstic i les petites empreses (iguals o inferiors a 15kW) disposaran de 3 franges de consum, en què és més convenient consumir a la nit i els caps de setmana. Fins ara, aquestes persones tenen l’opció d’activar la diferència de preu de l’electricitat segons l’hora del dia o no fer-ho. Amb la nova estructura de peatges, es passarà a l’opció de discriminació horària de tres períodes amb l’objectiu d’incentivar el consum les hores de menys demanda i en què el preu és més barat. Com a gran novetat, totes les hores dels caps de setmana i festius seran de tipus vall.

Pel que fa a la potència (terme de potència), amb els propers canvis es podran contractar diferents potències que s’aplicaran a hores diverses del dia. Per tant, es podrà contractar una potència diferent durant l’hora vall, la més econòmica (de 0 h a 8 h de dilluns a divendres, caps de setmana i dies festius d’àmbit nacional).  A més, la potència contractada es podrà modificar dues vegades sense cap cost durant el període de 12 mesos a partir de l’1 de juny de 2021, independentment del temps que hagi transcorregut des de l’última modificació.

← Tornar