Teletreball a ACTIUM Digital pel COVID-19

Tel: 902 109 120
Logo ACTIUM Digital by SEMIC
Actium Digital Parc Científic i Tecnològic Agr. de Lleida. Turó de Gardeny Edifici H1 2a planta A · 25003 LLEIDA · Tel: 902 109 120

Teletreball a ACTIUM Digital pel COVID-19

dimarts 14 de abril 2020
Teletrabajo

 

El teletreball és una realitat imposada en gran part de les llars del nostre país en els últims dies. Si a la teva empresa encara no heu pres cap decisió per a dur-ho a terme, t’expliquem la nostra experiència per si t’ajuda a decidir-te.

I és que davant de la situació generada pel Coronavirus, Covid-19, i amb l’objectiu de preservar la salut de tot l’equip d’ACTIUM Digital i els seus familiars, el dimarts 10 de març de 2020 es va decidir prendre les següents mesures preventives:

  • Anular l’assistència a congressos i esdeveniments.
  • Potenciar les reunions per videoconferència, amb eines corporatives ja consolidades, com Microsoft Teams.
  • Aplicar el teletreball a la seu de Madrid, posat que la capacitat tecnològica d’aquesta seu va permetre la implementació de forma ràpida, efectiva i segura.
  • Es va crear un pla de contingència per aplicar el teletreball a la resta de seus que es va començar a aplicar des del dimecres 11 de març per la tarda.
  • Enviament de protocol i recomanacions d’higiene a tot el personal en el que s’especificaven punts com: evitar el contacte físic, mantenint certa distància i evitant encaixades de mans o petons; evitar el fitxatge amb la petjada dactilar i fer-ho a través de la intranet; rentar-se les mans amb aigua i sabó... etc.

Estem orgullosos de dir que en 2 dies van aconseguir que el 90% del nostre equip pogués treballar en remot des de casa seva i que en 4 dies ja som el 100% de l’equip qui teletreballem.

 

Consells per a teletreballar i no morir en l'intent 

 Existeixen algunes pautes que t’ajudaran a fer més amè i suportable la teva feina si has de teletreballar des de casa i a fer-ho de manera eficient i productiva.

  • Mantenir l’horari de treball i de pauses per dinar, és important no aïllar-se i no perdre contacte amb l’equip. Si no es realitza així, correm el perill d’enrederir l’inici de la jornada i allargar la seva fi.
  • Vestimenta i neteja personal, tenir la mateixa rutina que es disposa quan es va a treballar a l’oficina, mai realitzar-lo amb pijama o similar, transmet una sensació equivocada.
  • Tenir música o ràdio de fons, per a no tenir la sensació de “buit” quan es treballa i donat que normalment hi ha bullici a l’oficina, et permetrà no tenir un xoc tant dur.
  • Diferenciar l’espai de treball al normal del teu habitacle, no és recomanable  utilitzar el menjador de casa teva, ja que posteriorment assimiles aquesta zona com un lloc per a treballar i no relaxar-te a casa teva.
  • Mai s’ha de realitzar el teletreball des del sofà o el llit, millor una taula alliberada d’espai, que no s’associï a l’oci.
  • Professionalitat: recorda que hi ha el risc durant els primers dies de teletreball de caure en la “deixadesa” al realitzar les tasques, gestionar trucades,... Hem d’estar operatius, que la gent que ens necessiti pugui comptar amb nosaltres de la mateixa manera que si estiguéssim a l’oficina.

L’equip d’ACTIUM Digital tenim molt clar que el teletreball és una eina per a facilitar-nos la flexibilitat de no traslladar-nos fins a unes oficines, però que encara que ens quedem a casa, no es tracta d’un període vocacional i que s’ha de seguir operatiu i sent professional.

 

Esperem haver-te ajudat i recorda que si tens dubtes sobre el teletreball o si t’agradaria disposar de plataformes que t’ho permetin, posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic digital@actiumdigital.es i un dels nostres consultors especialistes en la transformació digital de les empreses es posarà en contacte amb tu tant aviat com pugui.

← Tornar
© Actium Digital · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Actium Digital Parc Científic i Tecnològic Agr. de Lleida. Turó de Gardeny Edifici H1 2a planta A · 25003 LLEIDA · Tel: 902 109 120