Afrucat cedeix la presidència d’Edullesa a la Cambra de Comerç de Lleida

Tel: +34 973 220 149
Afrucat C/ Corregidor Escofet, 64 · 25005 LLEIDA · Tel: +34 973 220 149

Afrucat cedeix la presidència d’Edullesa a la Cambra de Comerç de Lleida

dilluns 03 de agost 2020
Edullesa duana
Afrucat cedeix la presidència d’Edullesa a la Cambra de Comerç de Lleida

“Ara fa 4 anys vam assumir la presidència d’una duana que corria el risc de desaparèixer perquè necessitava tot un seguit de reformes que no s’estaven duent a terme. Avui, cedim la presidència amb la satisfacció de deixar una duana més moderna, capaç d’afrontar el Brèxit, de diversificar els productes que inspecciona i amb la forma jurídica adequada que li correspon com a ens coparticipat per capital públic i privat”, afirma Joan Serentill, president sortint d’Edullesa.

L’estiu de 2016 Afrucat es va fer càrrec d’Edullesa, la duana de Lleida, amb la clara intenció de professionalitzar-ne la gestió i evitar el seu tancament per part del Govern espanyol que ja l’havia anunciat en diferents ocasions. Segons Serentill, “una zona productora com la de Lleida necessitava i necessita una duana propera per poder actuar amb rapidesa en el cas que es detecti una irregularitat i algun camió hagi de retornar a l’origen”.

Durant la presidència d’Afrucat, la duana de Lleida ha afrontat una inversió de 450.000 d’euros, finançats per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, propietaris majoritaris de la instal·lació, i ha ampliat les seves instal·lacions amb un setè moll per poder donar resposta a la indústria càrnia, amb un moll de congelats, i al possible increment de l'activitat a conseqüència del Brexit.

En aquest període també s’han dut a terme els tràmits que han permès que Edullesa s’hagi requalificat com a un Magatzem de Depòsit Temporal (ADT) ja que es tracta d’un ens coparticipat per capital privat. Aquesta gestió ha estat una de les principals que n’ha evitat la desaparició.

Totes aquestes millores han permès que Edullesa "estigui preparada per créixer en un futur i incrementar les exportacions a països tercers. Segons Serentill, “aquesta nova presidència que ara recaurà en la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida pot ajudar a dinamitzar encara més les instal·lacions gràcies a la visió més transversal que té la Cambra”.

← Tornar
© Afrucat · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Afrucat C/ Corregidor Escofet, 64 · 25005 LLEIDA · Tel: +34 973 220 149