Afrucat participa a la campanya europea #EuropeWins per promocionar la fruita a Espanya, Alemanya i Bèlgica

Tel: +34 973 220 149
Afrucat C/ Corregidor Escofet, 64 · 25005 LLEIDA · Tel: +34 973 220 149

Afrucat participa a la campanya europea #EuropeWins per promocionar la fruita a Espanya, Alemanya i Bèlgica

dimarts 27 de abril 2021
Afrucat participa a la campanya europea #EuropeWins per promocionar la fruita a Espanya, Alemanya i Bèlgica

Afrucat participa a la campanya europea #EuropeWins que fa un homenatge a la feina essencial dels productors de fruites i hortalisses durant la pandèmia. La campanya està impulsada per les principals associacions de fruites i verdures de l'estat espanyol, cadascuna recolzant diferents productes, i desenvoluparà accions específiques de suport als productors de nectarina, préssec, albercoc, cirera, paraguaià / préssec pla, poma, pera, taronja, mandarina, clementina, síndria, meló, maduixes, gerds, mores, nabiu, pruna, raïm de taula, tomàquet, pebrot, enciam, bròquil, espàrrec verd, carxofa, espinacs i api a Espanya, Alemanya i Bèlgica.

Els eurovisius Blas Cantó, Soraya Arnelas, Natalie Horler i Kate Ryanm juntament amb alguns dels principals influencers espanyols donen suport a aquesta nova campanya de FruitVegetablesEUROPE a les xarxes socials i demanen al consumidor que reclami producte europeu. Segons el president d’Afrucat, Francesc Torres, “ens trobem en una situació en que el consumidor mostra una clara preferència pel producte de proximitat i de qualitat i, a més, està sensibilitzat per altres temes com són els sistemes de producció, la seguretat alimentària i la sostenibilitat”. Torres afegeix que l’increment de consum de fruites i hortalisses i aquest preferència pel producte local dels darrers mesos “fan que sigui el moment òptim per llençar aquesta campanya que reforça un missatge d’agraïment i pertinença”.

President de FruitVegetablesEUROPE, Juan Marín: "Demanarem als ciutadans que mirin l'etiqueta i s'assegurin que els seus productes siguin d'aquí. Tots sabem que la millor manera d'agrair als agricultors de la UE és consumir i gaudir de les fruites i hortalisses europees. Amb això guanya el consumidor, guanya el productor i GUANYA EUROPA”. Marín ha ressaltat el caràcter estratègic de l'agricultura perquè "no podem quedar-nos en mans de tercers països i que qualsevol crisi, pandèmia o contingència geopolítica ens pugui deixar sense aquests aliments tan necessaris que necessiten els consumidors d'Europa".

Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas: "Sóc el ministre d'aquest país que es diu l'horta d'Europa i amb molta raó, perquè efectivament nodrim de fruites i hortalisses a el conjunt de la UE i som el major productor”. El ministre ha recordat que Espanya compta amb més de 1,7 milions d'hectàrees, més de 30 milions de tones a l'any en producció d’excel·lents fruites i hortalisses, molt diverses; una activitat que permet 200.000 llocs de treball directes i 100.000 indirectes en la recollida i manipulat.

Janusz Wojciechowski (comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural de la UE): "L'any passat ha deixat clar que és fonamental garantir que tothom tingui accés a aliments suficients, nutritius i sostenibles, preservant a el mateix temps el nostre potencial de producció agrícola i reconeixent el paper clau que juguen els nostres agricultors en aquest context. La assequibilitat dels aliments i la generació de beneficis econòmics més justos per als agricultors van de la mà”. El comissari ha reconegut que els productors de fruites i hortalisses i les seves organitzacions van experimentar problemes financers i de flux de caixa, causats pel tancament de el sector de l'hostaleria i altres punts de venda dels seus productes, així com dificultats en la collita a causa de l'escassetat de mà d'obra.

EUCOFEL, consorci europeu

El consorci hortofructícola FruitVegetablesEUROPE (EUCOFEL), que aglutina més de 4.500 empreses dels principals països productors europeus, ha llançat amb suport financer de Brussel·les el programa de divulgació "Cute-4You: Cultivating the Taste of Europe for You ", amb l'objectiu de posar en valor la feina essencial de el sector realitzat durant la pandèmia de la COVID-19 i generar un moviment de suport als agricultors europeus que promogui al seu torn el consum de fruites i hortalisses produïdes dins de la Unió Europea. A la campanya de FruitVegetablesEUROPE participen les organitzacions: Comitè de Gestió de Cítrics, Afrucat, Freshuelva, Cooperatives Agroalimentàries de Granada/Espàrrec Verd, +Brócoli, Carxofa d'Espanya, Proexport, Asociafruit, Afruex, Apoexpa, Fedefruta i FEPEX.

Distorsió de mercats

La campanya Cute-4You, que compta amb un pressupost de 922.000 euros i cofinançament de la UE, vol contribuir a restaurar les condicions normals de mercat després dels múltiples impactes de la pandèmia Covid-19. El sector europeu de fruites i hortalisses és clau per a la UE, amb un pes de l'19,8% de la producció agrícola total; prop de cinc milions d'hectàrees i valor superior als 52.000 milions d'euros, que ofereix, a més, aliments assequibles i d'alta qualitat a 511 milions de consumidors. El sector preserva el patrimoni tradicional, cultural i natural d'Europa i és un motor d'ocupació i de desenvolupament rural.

← Tornar
© Afrucat · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Afrucat C/ Corregidor Escofet, 64 · 25005 LLEIDA · Tel: +34 973 220 149