Esborren les plaques de la plaça 1-O de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
24-02-2020
Actualitzat: 24-02-2020 17:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Esborren les plaques de la plaça 1-O de Lleida
    Peu de foto: 
    Foto @casanovas_sh

Les plaques de la nova plaça de l'U d'Octubre de Lleida han aparegut esborrades dos dies després que la Paeria l'inaugurés, després de més de dos anys de reivindicacions, per recordar els fets ocorreguts durant la jornada del referèndum. Aquest matí, veïns i veïnes del barri de Cappont s'han trobat malmeses les plaques i han denunciat l'acte vandàlic. De moment es desconeix l'autoria d'aquesta acció i la Paeria ja ho ha notificat a la regidoria per emprendre les accions pertinents.

Lleida ja té la seua plaça de l’1-O

Lleida es va sumar aquest dissabte a un centenar de municipis catalans que han dedicat un espai per recordar el referèndum de l’1 d’octubre. La Paeria va inaugurar la plaça de l’U d’Octubre, situada davant del Centre d’Atenció Primària de Cappont, al cap de més de dos anys de reivindicacions. Aquest va ser un dels punts de votació del referèndum del 2017 on hi va haver càrregues policials.

Més d’un centenar de persones van presenciar l’acte, en el qual va estar absent l’associació de veïns del barri, que va denunciar que la Paeria no els va convidar a participar-hi malgrat que va ser pionera a reivindicar aquest nom per a la plaça. Sobre això, l’alcalde, Miquel Pueyo, va lamentar la situació però va dir que “no es podien estructurar dotze parlaments” per qüestió de protocol. Tot i així, va manifestar que el paper dels veïns del barri va ser “capital per a aquest procés”.

Comparteix

També t'interessarà