Actualitat

Agricultura tem que es descontroli el 'foc bacterià' després de 2 nous focus a la Noguera

SEGREcom
05-07-2014
  • Agricultura tem que es descontroli el 'foc bacterià' després de 2 nous focus a la Noguera

El departament d'Agricultura ha detectat dos nous focus de foc bacterià en finques de pereres a les localitats de Montgai i Penelles, amb una extensió d'una hectàrea cada una, després dels descoberts l'any passat a la Franja, Ivars de Noguera i a la zona de Seròs, i els que es van revifar fa unes setmanes en finques d'Aitona, Alguaire i Seròs.

Tanmateix, el que provoca més preocupació als responsables del departament d'Agricultura són els efectes que han pogut causar en la fusta de les pereres les últimes tempestes de pedra que han augmentat a les comarques lleidatanes.

El subdirector general d'Agricultura, Joan Gòdia, va manifestar que les ferides que produeix la calamarsa en els arbres i la humitat propicien la propagació del bacteri Erwinia amylovora.

Per aquesta raó, el departament prospectarà especialment les zones afectades per les últimes tempestes de granís, amb l'objectiu d'evitar l'extensió incontrolada de la malaltia.

Gòdia va explicar, així mateix, que al departament el preocupa especialment la refloració dels arbres. Com que la majoria de les varietats de peres són de recollida pròxima al setembre, la conselleria preveu que en els pròxims dies entri en vigor una ordre per eliminar totes les refloracions i recomanaran als agricultors que mantinguin els ulls ben oberts.

El subdirector general d'Agricultura va explicar, així mateix, que els tècnics del departament estan prospectant a l'àrea de Bell-lloc i Albesa, en la qual hi ha moltes finques de pereres i en els pròxims dies inspeccionaran directament a la zona de les últimes tempestes de pedra, com a Seròs i Aitona, on fa unes setmanes es van haver d'arrancar un total de setze hectàrees de pereres afectades per la malaltia.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?