Actualitat

El tall de l'accés a Port Ainé acaba amb la temporada i 520 clients són reallotjats a Espot

SEGREcom
05-04-2014

La humitat va impedir ahir que els tècnics de la Generalitat iniciessin la neteja de l'accés a Port Ainé, on les pluges van provocar dijous un despreniment de fang i roques d'uns 200 metres cúbics que va tallar l'accés i va obligar a tancar l'estació per tercera vegada aquest any.

L'afectació és tan important que Ferrocarrils de la Generalitat ha decidit donar la temporada d'esquí per acabada a Port Ainé i reobrir Espot també entre setmana. Espot va tancar dilluns passat i la previsió era que obrís únicament els caps de setmana fins al dia 21, però el tancament de Port Ainé ha portat Ferrocarrils a centrar tota l'oferta a Espot, que ahir ja figurava com a oberta.

Fonts de l'empresa pública van explicar que fins al dia 11 l'hotel de Port Ainé tenia reserves per a 520 persones, a les quals s'ha ofert reallotjar-se en establiments d'Espot i de la resta de la comarca. L'hotel té, de fet, un important volum de reserves fins al 15 d'agost.

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, va demanar agilitat en la reparació de la carretera i, "sobretot, a solucionar els dos punts de conflicte en l'accés de cara a la pròxima temporada". També els hotelers han traslladat la mateixa petició. Josep Ramon Aytés, president del Gremi d'Hotelers del Sobirà, va reclamar que les màquines i els tècnics es posin a treballar ja per garantir la seguretat a la carretera la temporada que ve.

Aytés va assenyalar que les reserves vinculades a l'esquí van deixar de tramitar-se quan es va tancar l'estació el passat 20 de març per precaució davant del risc de despreniments, que encara no s'havien produït. El d'ahir va ser el tercer tancament, i definitiu aquesta temporada, de l'accés.

L'últim temporal ha deixat al Pirineu més de 100 litres per metre quadrat en aquesta zona i fins a un metre de neu a les cotes més altes. El turisme pensa que amb la imatge que s'ha donat de la comarca la temporada de neu es pot donar per finalitzat a tot el Pallars.

Ferrocarrils ofereix a més des del dia 1 la possibilitat d'utilitzar un forfet de la promoció 5.0 (que incloïa fins ara la possibilitat d'esquiar a Espot, Port-Ainé, Tavascan,Vallter i Núria) per esquiar també a la Molina.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta