Actualitat

Els companys d'Abel Martínez el recorden 2 anys després reivindicant seguretat a les aules

LLEIDACOM
20-04-2017
  • Els companys d'Abel Martínez el recorden 2 anys després reivindicant seguretat a les aules
    Peu de foto: 
    Imatges d'un homenatge a Abel Martínez

Els companys d'Abel Martínez, el professor lleidatà que va perdre la vida a l'IES Joan Fuster de Barcelona mentre treballava, convoquen aquest vespre un acte d'homenatge per recordar-lo avui, quan es compleixen 2 anys de la seva mort. La concentració tindrà lloc a les 19h a la Plaça Paeria de Lleida, on es col·locaran espelmes en la seva memòria i els seus amics llegiran un manifest. L'acte, amb el lema #Abelnotoblidem, vol recordar què significava l'Abel per als seus companys de professió i per a les seves amistats, que no l'obliden. Però a més, també és un acte de reivindicació de la professió docent, ja que dos anys després de la tràgica mort d'aquest professor asseguren que no ha canviat res pel que fa a la seguretat a les escoles i instituts catalans. Els docents van exigir des del primer moment mesures preventives per evitar situacions de violència als centres. Ara, la Generalitat assegura que vol aprovar al maig el protocol contra les agressions a docents que va prometre el departament al morir Martínez. Laia Castellnou, amiga i companya d'Abel Martínez, celebra la decisió malgrat el retard: "Si s'aprova al maig, em sembla bé, però ja veurem què passa, perquè trobo que Ensenyament està tardant molt en actuar". Castellnou insisteix en què "tot continua igual" i que és necessari reconéixer les mancances i millorar la seguretat als centres educatius catalans.

Pel que fa a la decisió del departament d'Ensenyament d'indemnitzar ara a la família d'Abel Martínez, segons informa Segre, des de l'entorn d'amistats donen suport total a la família i consideren que "és de justícia reconéixer que l'Abel estava treballant quan el van matar i que ha d'haver algú que assumeixi responsabilitats". La família demana un milió d'euros en concepte de responsabilitat patrimonial perquè consideren que la Generalitat era responsable de l'alumne que el va matar i que van fallar les mesures de seguretat del centre, ja que el noi va poder entrar al centre armat.

Abel Martínez tenia 35 anys i portava 10 dies donant classes a l'Institut Joan Fuster de Barcelona, quan el 20 d'abril del 2015, un alumne de segon d'ESO va entrar a l'aula de castellà armat amb una ballesta i va ferir una professora i una alumna. Al sentir sorolls, Martínez va acudir en la seva ajuda i el jove li va clavar un matxet provocant-li la mort.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta