Actualitat

Ferit un escalador al caure-n'hi a sobre un altre des de 8 metres a les Avellanes

SEGREcom
20-04-2014
  • Ferit un escalador al caure-n'hi a sobre un altre des de 8 metres a les Avellanes

Dos escaladors veïns de Lleida i Balaguer van resultar ferits divendres amb contusions múltiples al patir un accident quan practicaven escalada al terme municipal de les Avellanes i Santa Linya. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, un dels escaladors es va precipitar a sobre del seu company des d'una altura de vuit metres, cosa que va evitar que impactés contra les roques. Els fets van passar a les set de la tarda de divendres a la part baixa del sector esportiu de Tartareu. Fins al lloc es va desplaçar un helicòpter dels Bombers, que va traslladar els dos escaladors a l'hospital comarcal del Pallars.

D'altra banda, els Bombers van efectuar durant el dia d'ahir uns altres tres rescats de muntanya d'un parapentista a Fígols i Alinyà i de dos excursionistes al Parc Nacional d'Aigüestortes. En els tres casos també van haver de ser evacuats en helicòpter. A les 11.20 hores van rebre l'avís que una excursionista havia patit una caiguda en una zona de fort pendent a Aigüestortes. La ferida, una veïna de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), va patir una luxació de l'espatlla i va ser evacuada a l'hospital de Vielha.

També van rescatar una altra excursionista que va patir una luxació de genoll a la zona coneguda com Gran Tuc de Colomers, a uns 3.000 metres d'alçàda. Els Bombers van rebre l'avís a les 15.10 hores i la van evacuar a l'hospital de la capital aranesa.

I, finalment, un parapentista de 31 anys va patir diversos traumatismes quan iniciava la maniobra de salt a Figols i Alinyà. Pel que sembla, i per causes desconegudes, l'aventurer es va desequilibrar i va caure en una zona de difícil accés a la zona coneguda com Prat de Boloriu. L'accident va tenir lloc a les 12.46 hores i fins al lloc del sinistre es van desplaçar una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers. El ferit va ser evacuat a l'hospital Arnau de Vilanova en helicòpter.

en helicòpter

Els ferits van ser rescatats i els van traslladar als centres hospitalaris en helicòpter

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?