Actualitat

Les famílies d'escolars de Catalunya diuen que les retallades "amputen" l'educació

Segre
28-10-2013
  • Les famílies d'escolars de Catalunya diuen que les retallades "amputen" l'educació

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va criticar ahir als consells comarcals que encara no hagin resolt la convocatòria dels menjadors escolars. En aquest sentit, va manifestar que, mentre que els alumnes "tenen el plat buit", el primer que s'hauria de fer és "donar-los menjar i després discutir quin organisme paga els menús", va apuntar el seu president, Àlex Castillo. La Fapac es va reunir ahir a la Seu d'Urgell, on va celebrar l'assemblea territorial de Lleida.

Fa temps s'utilitzava l'expressió que "les retallades no poden continuar perquè estan tocant os", en al·lusió al greu estat de l'educació, però ara han arribat, assegura Castillo, "al procés d'amputació".

"El Govern -va asseverar- ha de vigilar perquè la societat pot patir conseqüències molt greus." Segons la seua opinió, Ensenyament no està abordant el tema amb "la importància que es mereix".

"Sembla -va afegir- que es prenguin l'educació com una música de fons però sense actuar-hi per solucionar els problemes."

La solució a la situació actual de retallades és molt senzilla, considera Castillo. El Govern ha de prioritzar l'educació per sobre de la resta de partides. Davant de la negativa d'executar aquesta priorització, des de la Fapac continuaran "exigint" ajuts. El president territorial, Ismael Alfaro, va destacar la importància de les associacions de mares i pares d'alumnes i va apuntar que "el més important en aquests moments és tapar els forats que s'estan produint en l'educació".

En l'assemblea també van debatre sobre el tipus d'horari escolar que convé més als alumnes, després de la implantació generalitzada de la jornada intensiva a la majoria d'instituts catalans. Lola Abelló, vocal de la Fapac, va explicar que no existeix un horari "ideal" si no es té en compte que els nens i les nenes tenen ritmes diferents i el que fa falta és estudiar. "Quan hàgim fet aquest exercici -va manifestar-, sabrem quin és l'horari que més convé als nostres fills." "L'èxit educatiu no passa per comprimir l'educació, ja que l'educació és lenta", va concloure.

Comparteix

Altres notícies del dia