Actualitat

L'ocupació supera el 80% al Pirineu a pesar de la pressió de la platja pel clima estiuenc

SEGREcom
20-04-2014
  • L'ocupació supera el 80% al Pirineu a pesar de la pressió de la platja pel clima estiuenc

L'esquí, el ràfting, el romànic i altres activitats d'aventura han fet que l'ocupació mitjana a les comarques de muntanya de Lleida estigui sent de més d'un 80% en el que va de Setmana Santa, cosa que compleix les previsions. Segons el president de la Federació d'Hostaleria, Juan Antonio Serrano, "els resultats són bons si es té en compte la forta competència dels destins de platja, les altes temperatures i el fet que Pasqua hagi caigut tard, a mitjans d'abril". Els dies amb més afluència van ser divendres i ahir dissabte i s'espera un descens a partir d'avui. Serrano també va apuntar que alguns hotels han tancat "perquè no han pogut esperar a les vacances de Pasqua amb una fluixa afluència en les setmanes prèvies". Tot i així, el balanç és òptim per la varietat de l'oferta de muntanya, ja que molts visitants han pogut compaginar diverses activitats. De fet, estacions com Boí ofereixen packs d'aventura per esquiar i fer ràfting, senderisme o turisme cultural.

Els complexos d'esquí que tancaran definitivament la temporada demà dilluns van rebre entre divendres i dissabte prop de 16.700 esquiadors. Baqueira 13.000, Boí-Taüll 2.000, Espot 1.500 i Tavascan (oberta per a esquí de fons) uns 200.

Malgrat comptar amb neu suficient, el clima estiuenc ha sigut un desavantatge per a les pistes. A Sort, Llavorsí o Rialp, els termòmetres han arribat a marcar fins a 25 graus. Pel que fa als esports d'aventura, l'activitat ha sigut incessant.

Segons el responsable del sector al Sobirà, Flòrido Dolcet, s'ha traduït en un 70% de la capacitat de negoci en el ràfting, encara que també hi ha hagut moltes persones que han optat per l'hípica, el senderisme o el descens de barrancs, per la qual cosa s'espera un balanç millor que el de Setmana Santa del 2013.

Quant a l'ocupació de cases de turisme rural s'ha arribat al 85% atenent l'ocupació a totes les comarques lleidatanes. En algunes del pla com la Segarra s'ha fregat el ple.

L'ocupació de bungalous ha sigut d'un 95%, mentre que els càmpings del Prepirineu són el que més demanda han tingut i oscil·len entre el ple i un 50% d'ocupació.

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta