Actualitat

Nova mobilització a favor del català a la Franja que recolzen 22 entitats

SEGREcom
24-01-2015

Vint-i-dos entitats, així com la trentena d'ajuntaments que van firmar el manifest a favor del català a Mequinensa el 2013, recolzen la mobilització del Moviment Franjolí per la Llengua que defensa l'ús del català a la Franja i critiquen els intents del Govern d'Aragó per limitar-ne l'ús.

Es refereixen al paquet de reformes legislatives ratificades per les Corts d'Aragó a finals de l'any passat que suprimeix les denominacions de "català" i "aragonès" com a patrimoni cultural. Ara, passen a denominar-se de forma conjunta "llengües aragoneses en les seues modalitats lingüístiques d'ús predominant a les àrees oriental i septentrional de la comunitat autònoma", de forma que tampoc fa referència al català com a Llengua Aragonesa Pròpia de l'Aragó Oriental (lapao).

De fet, pares i consistori de Mequinensa van criticar fa dies que en l'avaluació d'assignatures a l'escola Maria Quintana es referissin al català com a "llengua oriental", fet que el Govern d'Aragó va atribuir a una fallada informàtica.

Fonts d'aquest ajuntament van assenyalar que "totes aquestes manipulacions només augmenten la confusió tant de la comunitat educativa com dels pares ja que, al final, el que s'ensenya és català, encara que no se sap amb quin nom".

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?