Actualitat

Sembra el pànic a l'apunyalar cinc transeünts en ple carrer a Lleida

SEGREcom
23-09-2014
  • Sembra el pànic a l'apunyalar cinc transeünts en ple carrer a Lleida

Un home d'origen estranger i d'uns 35 anys va sembrar el pànic ahir a la tarda a la ciutat de Lleida després d'apunyalar, en ple carrer i amb un ganivet de grans dimensions, en el que els Mossos d'Esquadra van qualificar d'"atac indiscriminat", cinc transeünts, ferint-los de gravetat. L'estat d'una de les víctimes era crític al tancament d'aquesta edició i tots van ser evacuats a l'hospital Arnau de Vilanova per ser atesos. Ahir a la nit, l'agressor continuava sense ser detingut.

Els fets van tenir lloc en tot just 30 minuts, concretament entre les 17.15 i les 17.45 hores, en un succés que es va iniciar per causes desconegudes al passeig de Ronda, a l'altura del carrer Rovira Roure, i va acabar al parc de les Vies (al segon passeig de Ronda). En aquest recorregut, l'individu, d'origen estranger i que ahir a la nit encara no havia pogut ser identificat pels Mossos i la Guàrdia Urbana, va apunyalar una dona de 40 anys d'origen algerià i quatre homes de diferents nacionalitats: un espanyol de 40 anys, un ciutadà xinès de 37, un pakistanès de 60 i un sud-americà de 26.

El primer dels atacs va tenir lloc davant d'una farmàcia del passeig de Ronda cap a les 17.15 hores. Van resultar ferits una dona i un home. Pel que sembla, va succeir al replà d'un immoble. Els ferits es van refugiar en un primer moment a l'interior d'una farmàcia.

"Estava d'esquena quan he sentit veïns que cridaven: 'Aquest home que fuig és un assassí' i he vist com un individu de pell fosca, amb una samarreta de ratlles (probablement blava), unes bermudes verdes i una espècie de gorra sortia corrents en direcció al carrer Humbert Torres", explicava una persona que va presenciar els fets.

Minuts després, tres persones més, segons la versió dels Mossos d'Esquadra, van resultar ferides a l'avinguda Príncep de Viana i la plaça del Treball, a pocs metres metres de distància entre elles. El succés va provocar un gran pànic i una enorme confusió entre els veïns i els vianants i un caos de circulació en aquesta zona de la ciutat, agreujada pel fet de coincidir amb la sortida dels nens de les escoles.

Un dels ferits, el d'origen xinès, va quedar estirat en una vorera de Príncep de Viana a l'altura d'Alfred Perenya, amb una ferida al tòrax. Diverses persones li van tapar la ferida abans que arribessin els serveis d'emergència.

L'última de les víctimes, l'home d'origen pakistanès, va ser atès en un banc del parc de les Vies amb un ganivet clavat a l'esquena. Aquest últim va estar conscient en tot moment i va ser evacuat sobre les 18.15 hores.

Els Mossos van apuntar que tots els apunyalaments van ser comesos amb el mateix ganivet, d'uns 30 centímetres de longitud.

Mentre els ferits eren atesos, els agents de tots dos cossos policials van començar a recollir informació sobre el presumpte autor als testimonis que havien presenciat els fets.

A la zona van acudir un gran nombre de patrulles i d'ambulàncies del SEM per atendre in situ i evacuar les víctimes. Mossos i Urbana van muntar un dispositiu conjunt per trobar l'autor.

Els primers indicis van apuntar que el sospitós s'havia amagat al barri de Pardinyes després de fugir. Es van practicar diverses identificacions i van circular rumors d'una detenció que la policia autonòmica va desmentir.

Al tancament d'aquesta edició, el ferit més greu, el d'origen pakistanès, estava pendent de ser traslladat a la Vall d'Hebron de Barcelona, mentre que els altres quatre s'havien de quedar a l'Arnau. La dona algeriana es trobava greu en reanimació després de ser operada. El jove sud-americà havia estat ingressat a la planta de cirurgia amb un pneumotòrax.

El ciutadà d'origen xinès romania ingressat en estat greu a l'UCI. I finalment, l'espanyol, que va patir una ferida a l'abdomen, es trobava a Urgències.

mitja hora

Les cinc agressions es van produir en mitja hora entre el passeig de Ronda i el parc de les Vies

identificacions

L'ampli dispositiu policial va fer nombroses identificacions, però cap detenció

Comparteix

Altres notícies del dia

Enquesta