Actualitat

“Sentim vergonya”

SEGREcom
29-05-2016
  • “Sentim vergonya”

L’impressionant aiguat que va caure ahir sobre Lleida va restar afluència de públic a la manifestació que la plataforma No en el Nostre Nom va organitzar sota el lema "Obrim fronteres". I no només a refugiats. "També denunciem la política de la Unió Europea en matèria d’immigració", va assegurar Gemma Casal, que va actuar de portaveu. "Som moltíssims els ciutadans que sentim vergonya del tracte inhumà que es dóna als estrangers que fugen de guerres, dictadures, la gana o la violència". Per això Casal va qualificar d’"hipocresia" la gestió del drama dels refugiats. "No pot ser que al país que ostenta el rècord de corrupció al món occidental ens diguin que només no es poden acollir unes quantes persones, i que a sobre hagin de fer-se’n càrrec entitats com Creu Roja o Càritas."

Però els organitzadors no volien centrar-se només en els desplaçats per la guerra de Síria i en el manifest que van llegir davant de la Subdelegació del Govern van posar al mateix sac "Idomeni, Lampedusa, Calais i Melilla".

Els prop de 400 manifestants tenien clar qui era la "culpable" a Lleida d’aquesta situació. Una de les pancartes de la capçalera assenyalava directament Inma Manso. Es va demanar a crits la dimissió de la subdelegada i es van corejar consignes com "Inma Manso no tindràs descans", encara que les més repetides van ser "obrim fronteres, tanquem els CIE", "cap persona és il·legal" o "nadiua o estrangera, la mateixa classe obrera".

Entre els manifestants, polítics del PSC, com la diputada Mònica Lafuente o el paer Joan Gómez, regidors de la CUP com Francesc Gabarrell i Pau Juvillà, i Sergi Talamonte, del Comú; a més de l’històric d’ICV Miquel Ballesté.

"On són els intel·lectuals?", es preguntava una de les assistents. Sí que hi havia sacerdots com Carles Sanmartín o Joan Suñol, membres de la PAH i representants de les marees.

Comparteix

Altres notícies del dia