Actualitat

Torà, contrari a les millores a la torre de Vallferosa

SEGREcom
08-01-2016
  • Torà, contrari a les millores a la torre de Vallferosa

Tant l’ajuntament de Torà com els Amics de la Torre de Vallferosa i l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) ultimen al·legacions al projecte de reparació d’urgència i millora de la torre medieval de Vallferosa, concretament el que es refereix a les mesures correctores de seguretat de l’immoble.

Segons l’alcalde, Magí Coscollola, s’oposen a instal·lar un parallamps a la torre i prefereixen que la barana de seguretat que s’ha d’instal·lar als merlets sigui de fusta en comptes de metàl·lica, com s’ha projectat. Segons Coscollola, al ser patrimoni catalogat com a Bé Nacional d’Interès Nacional, les modificacions han de ser aprovades per la conselleria de Cultura. El termini per presentar al·legacions finalitza el pròxim dia 16.

Es tracta d’un projecte d’emergència amb un pressupost de 68.000 euros que s’haurà d’executar abans del pròxim mes d’agost.

La principal actuació és evitar filtracions d’aigua i els problemes estructurals que té la torre de Vallferosa. També es projecta impermeabilitzar la coberta i reconstruir un merlet que es va desplomar durant una tempesta.

Segons Magí Coscollola, "en cas de nevades, les filtracions augmentarien i podrien acabar afectant l’estructura i l’interior de la torre".

Situada dins del terme municipal de Torà, la torre de Vallferosa, documentada en el segle X, té 33 metres d’alçada i està considerada una de les fortificacions més notables de l’arquitectura medieval de tot Europa.

Comparteix

Altres notícies del dia