14 tallers científics i 6 ajudes a l'estudiantat de batxillerat per a fer una estada a l'IRBLleida

REDACCIÓ
Publicat: 
18-09-2023
Actualitzat: 18-09-2023 10:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 14 tallers científics i 6 ajudes a l'estudiantat de batxillerat per a fer una estada a l'IRBLleida
    Peu de foto: 
    IRBLleida

Per tercer any consecutiu, la demarcació de Lleida comptarà amb el programa d’educació científica IRBLleida-Fundació ”la Caixa” per acostar la recerca biomèdica als joves, una col·laboració de Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank. Aquest programa va sorgir amb l’objectiu de fomentar vocacions científiques i donar a conèixer la recerca a la demarcació. En aquesta edició, inclou l’organització de 14 tallers científics i 6 ajudes a l’estudiantat de batxillerat per a fer una estada a l’IRBLleida.

El taller científic ‘La revolució dels anticossos’ té el doble objectiu de fomentar vocacions científiques entre els joves de 12 a 16 anys i, a la vegada, donar a conèixer la recerca biomèdica en benefici de la població. El taller està format per una part més informativa i una segona part, en què l’estudiantat fa un taller pràctic seguint el mètode científic. Una dinàmica participativa sobre la lluita contra els patògens i les diferents fases del sistema immunitari, un joc reflexiu sobre la importància de les vacunes.

Pel que fa les beques pels estudiants de batxillerat, el programa contempla una beca per a 6 estudiants de primer de batxillerat de la demarcació de Lleida per a fer una estada d’un mes a l’IRBLleida.

Gràcies al programa d’educació científica IRBLleida-Fundació ”la Caixa”, els dos darrers cursos escolars, prop de 1.300 joves de 12 a 16 anys de 13 centres educatius de la demarcació de Lleida van realitzar un taller científic a l’IRBLleida, amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

Comparteix

També t'interessarà