Actualitat

Més Racons amb encant »

21 Gustos: inspiració que et pots emportar

LLEIDACOM/ Griselda Mas i Amaia Rodrigo Arcay
08-02-2018

En un dels nostres viatges pel territori vam anar a l'Estany d'Ivars però ens vam oblidar del dinar i vam acabar descobrint un raconet molt agradable a Ivars d'Urgell, concretament a la Plaça Bisbe Coll, 16. La Laia Romaní i el seu marit van obrir el 21 Gustos al 2015, i ara s'ha convertit en un petit referent del poble.

La Laia treballava amb una oficina, una feina que no li agradava massa, i per desestressar-se es posava a cuinar en les seves estones lliures. Es va desestressar tant que va aprendre a cuinar més plats dels que es pensava! Va passar el temps i amb l'arribada de la crisi, tant ella com el seu marit van perdre la feina. Davant de la situació tan complicada, van decidir aprofitar-la per fer un pla d'empresa basat en un local on poder-hi menjar i servis cafès. Van llençar-se a l'aventura i el 2015 van obrir el 21 Gustos, nom que ret homenatge a la mare del marit de la Laia, ja que va néixer al 21 i "gustos", pensant en el menjar que s'hi pot degustar.

El racó, tot i que és petit, destaca per l'harmonia i senzillesa que ha aconseguit la Laia a l'hora de distribuir els mobles i pels diferents colors que hi ha pel local, siguin les parets, les taules o les cadires. El protagonista d'aquest local només el veuràs a l'entrar-hi, que és l'expositor amb els diferents plats del dia per escollir. També hi ha petits detalls que han cridat la nostra atenció, com les plantes repartides pel local, la gran varietat de tes que hi ha darrere la barra o l'espai que hi ha per als més petits, on poden jugar i relacionar-se amb altres nens i nenes mentre els pares poden permetre's desconnectar una estona sense haver d'estar-n' he pendents.

Tot i que és una cafeteria, l'estrella d'aquest racó és el menjar. La Laia ens ha explicat que cada matí, abans d'obrir i amb la inspiració a flor de pell, es posa a cuinar un menú diferent per tal que els clients que hi dinen sempre puguin menjar variat entre setmana i a més puguin escollir entre certa varietat de plats. Ep! Que aquests plats també són per emportar! O per encarregar per a grups i per a celebracions. La responsable del 21 Gustos ens ha dit que el fideuà i el bacallà són els que més triomfen. Això sí, la Laia cuina aquest darrer de mil formes: amb tomàquet, amb allioli, amb patates i al forn... molta varietat per escollir! També hi ha pizzes i altres plats sota comanda, com ternasco, sarsuela de peix o pollastre amb gambes. Nyam! 

La gerent no té al cap afegir o treure coses del 21 Gustos, ens ha dit que treballa en els detalls per a fer-lo més acollidor i còmode per als clients, com canviar les cadires, redistribuir les taules, etc. Ara ja sabem que, quan anem d'excursió a Ivars d'Urgell, acabarem dinant al 21 Gustos sí o sí. Bon profit!

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Enquesta