60.000 euros pel projecte LEONINE, on col·laboren alumnes de la Institució Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
31-03-2023
Actualitzat: 31-03-2023 12:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 60.000 euros pel projecte LEONINE, on col·laboren alumnes de la Institució Lleida
    Peu de foto: 
    Núria López, directora de la Institució Lleida; doctor Peng Xiao, investigador de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia i Joan Luque, professor de la Institució Lleida. FOTO: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona concedeix una subvenció de 60.000 euros al projecte LEONINE, impulsat per l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia amb la col·laboració d'estudiants de diferents centres educatius del territori. La Institució Lleida s'hi va adherir amb l'objectiu de fomentar l'interès per l'aprenentatge de les ciències entre els seus estudiants.

En el marc del Pla Barcelona Ciència 2020-2023, l'Ajuntament de Barcelona ha subvencionat 18 projectes de recerca jove i emergent amb una dotació pressupostària d'1 milió d'euros. S'hi han presentat 79 projectes originals que tenen l'objectiu de proporcionar evidències científiques per inspirar decisions polítiques a la ciutat de Barcelona.

El projecte LEONINE, liderat pel doctor Peng Xiao en què participen alumnes de la Institució Lleida, té com a objectiu establir una plataforma per fabricar sensors monocapa i multicapa amb materials emergents en 2D per detectar simultàniament el so i la humitat. Les dades recollides permeten avaluar l'impacte que les dues variables tenen en la qualitat del son de la gent gran.

El dia 20 de març, al saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, es va celebrar l'acte de lliurament de les subvencions per a projectes de recerca jove i emergent. El projecte en el qual col·laboren alumnes de la Institució Lleida va ser un dels 18 seleccionats i va rebre una dotació de 60.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà