Acord a la UE per establir punts de recàrrega per a cotxes elèctrics almenys cada 60 quilòmetres

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
28-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Acord a la UE per establir punts de recàrrega per a cotxes elèctrics almenys cada 60 quilòmetres
    Peu de foto: 
    Estefania Escolà (ACN)

El Parlament Europeu i el Consell han tancat aquest dimarts un acord provisional per establir punts de recàrrega per a vehicles elèctrics almenys cada 60 quilòmetres i cada 120 quilòmetres en el cas dels camions. El pacte tancat entre els negociadors dels dos colegisladors també preveu que hi hagi proveïments d'hidrogen almenys cada 200 quilòmetres. "Les noves normes ajudaran a desplegar la infraestructura per a combustibles alternatius sense més retards i garantiran que conduir i recarregar un vehicle de nova generació sigui tan simple i convenient com en el cas de la gasolina", ha apuntat el negociador de l'Eurocambra, Ismail Ertug.

Concretament, el pacte preveu que els punts de recàrrega elèctrics amb una potència inferior a 400 kilowatts s'hagin de desplegar almenys cada 60 quilòmetres a la Xarxa Transeuropa de Transport el 2026 i la potència augmentarà fins a 600 kilowatts el 2028.

L'acord, que encara ha de ser ratificat per part de les dues institucions, estableix objectius mínims obligatoris per als països i demana als 27 que presentin plans per a assolir-los.

Comparteix

També t'interessarà