⏯️ Activitats infantils i juvenils com a alternativa als parcs de Nadal als municipis de Lleida

ACN
26-12-2020
  • ⏯️ Activitats infantils i juvenils com a alternativa als parcs de Nadal als municipis de Lleida

La pandèmia de la covid-19 ha obligat a suspendre, entre altres, els populars parcs de Nadal adreçats a infants i joves que molts municipis organitzen durant les festes nadalenques i que apleguen cada any milers de visitants. Davant d'això, diverses poblacions lleidatanes s'han readaptat per continuar oferint als infants propostes recreatives i de lleure, i a la vegada complir amb els protocols de seguretat. És el cas de Balaguer, que ha substituït el Cosmolúdic per un casal de Nadal per on passaran fins a 120 nens. Per la seva banda, Tàrrega, Mollerussa i Cervera han apostat per organitzar diverses activitats amb aforament limitat i prèvia inscripció, la majoria de les quals a l'aire lliure i algunes, fins i tot, en format virtual.

La Paeria de Balaguer a través de les àrees de joventut i ensenyament ha organitzat un casal de Nadal entre el 22 de desembre i el 5 de gener adreçat a infants d'entre 3 i 12 anys. "Enteníem que havíem d'oferir un servei a totes les famílies que per necessitats laborals necessiten que els infants estiguin ocupats per les vacances de Nadal", ha explicat el tècnic de joventut de la Paeria, Francesc Almira.

Les activitats que s'hi duen a terme són lúdiques i educatives, seguint la línia de treball del Cosmolúdic, però tenen un format reduït. L'any passat pel saló hi van passar de mitjana més de 1.200 visitants cada dia, entre menors i acompanyants, mentre enguany el màxim de participants s'ha fixat en 120, distribuïts en grups de 40 infants per setmana. A la vegada i complint amb els protocols de seguretat, cada monitor s'encarrega d'un grup bombolla format per sis infants.

Almira ha indicat que la resposta de les famílies a la iniciativa "ha estat molt bona", ja que les places per la primera setmana es van exhaurir "molt ràpidament" i les de la segona setmana ja s'estan "a punt d'omplir". A més, també ha afegit que l'objectiu de les propostes educatives que s'hi duen a terme és que els infants s'ho passin bé a la vegada que "treballen la ment". Algunes d'aquestes activitats són manualitats, jocs i activitats d'enginy, tallers de ciència, de cuina, a més de música i ball, entre altres.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tàrrega ha organitzat una vintena d'activitats lúdiques, educatives i culturals distribuïdes en diversos espais per evitar aglomeracions de gent. L'alternativa al tradicional parc de Nadal porta per nom 'Nadal XICS' i es durà a terme, principalment, a espais a l'aire lliure com ara les places del Carme, de les Nacions sense Estat i la plaça Major. Tot i això, algunes propostes culturals es faran al Teatre Ateneu i als Cinemes Majestic, mentre també s'han programat tallers i gimcanes en format virtual.

Mollerussa també ha organitzat sessions de cinema infantil, així com activitats a l'aire lliure a les places Major i de Manuel Bertrand. Pel públic jove s'ha programat un 'escape room' als Pavellons Firals i un túnel del terror a Cal Duch. A banda, Cervera també ha substituït el parc de Nadal per un programa de lleure adreçat als més petits. Amb el nom 'Viu el Nadal a Cervera', la Paeria proposa activitats a l'aire lliure com ara una caminada familiar, gimcanes, 'paintball' o un circuit de karts elèctrics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?