'Agraïments', la primera empresa a Lleida en organitzar funerals laics i religiosos

REDACCIÓ
01-03-2022
  • 'Agraïments', la primera empresa a Lleida en organitzar funerals laics i religiosos

Remei Capitan és la impulsora d’Agraïments, una empresa que s’ha convertit en la primera de Lleida que organitza funerals (laics i també religiosos). Els seus serveis consisteixen en l’organització tant de la cerimònia de comiat com de totes les gestions tant logístiques com administratives i financeres del propi sepeli així com també post mortem. “A la mort no se l’espera mai i la falta de planificació d’aquest moment genera angoixa”, explica Remei Capitan, que afegeix que “Agraïments neix tant de la necessitat de l’acompanyament en un moment que ningú ens ha ensenyat a gestionar, així com la necessitat d’un ritual alternatiu a l’existent”. 

Personalització i acompanyament integral

Agraïments ofereix un acompanyament integral a les famílies en el moment de la mort d’una persona estimada, començant per la cerimònia de comiat personalitzada, d’acord amb les darreres voluntats del difunt o de la seva família. Concretament l’empresa es fa càrrec de l’organització de la cerimònia, que s’entén com un homenatge a la vida del difunt, com un agraïment i un reconeixement del seu llegat. A banda d’aquest servei però, l’experiència de Capitan, de més de 22 anys a la banca, li permet oferir molt més, com ara tots els tràmits administratius i financers post mortem.

Tràmits administratius i financers post mortem i memòria digital del difunt

Un dels valors afegits d’Agraïments és que, a més d’organitzar una cerimònia de comiat personalitzada d’homenatge al difunt, sempre conjuntament amb la família i els amics, també s’encarrega de tota la burocràcia que segueix a una defunció.

Les relacions amb la família i el banc, les gestions administratives i financeres també són un servei que ofereix l’empresa, que està al servei de la família en tot el que requereix aquest moment tan delicat. “Sovint hem de reaccionar amb més lucidesa que mai en un moment en què el dolor ens pot” explica Capitan i “el que vol oferir Agraïments és que la família es pugui centrar en el comiat del seu ésser estimat sense haver de fer front a tota burocràcia immediata i la posterior”.

D’altra banda, Agraïments també ofereix la possibilitat de realitzar una memòria digital del difunt. Es tracta d’un audiovisual on es narra parts de la seva vida que es poden projectar al mateix funeral i que posteriorment es podran recordar amb un QR al taüt o espai on es faci l’enterrament.

Música, flors, oratòria i sobretot, empara a la família 

La cerimònia es dissenya a mida segons com desitgi la família, en el sentit d’un homenatge a la vida de la persona que acaba de morir. “Es tracta d’una celebració de la vida de la persona que acomiadem i per tant, sempre intentem que el seu adéu sigui tal com a ell li hauria agradat”, explica Capitán. En aquesta cerimònia per tant, pot haver-hi des d’un àpat fins a un brindis, música en viu o ball, segons siguin els desitjos dels familiars i el tipus de cerimònia.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta