Agramunt ‘oblida’ la tensió i manté les xifres de venda i públic a la Fira del Torró

SEGRE TÀRREGA
09-10-2017
  • Agramunt ‘oblida’ la tensió i manté les xifres de venda i públic a la Fira del Torró
  • Agramunt ‘oblida’ la tensió i manté les xifres de venda i públic a la Fira del Torró

La Fira del Torró d’Agramunt ha tancat la 29 edició amb molt bon sabor de boca ja que va mantenir vendes i públic amb uns 80.000 visitants malgrat la tensió que viu el país, que ha provocat que se suspenguin altres certàmens previstos per a aquest cap de setmana com la Fira del Préssec d’Alfarràs o el Rumm Festival Gastronòmic de Lleida.

L’alcalde, Bernat Solé, va assegurar que “hem complert les expectatives” i va revelar que van complir els dos objectius marcats: “Donar més aire al recorregut i guanyar en seguretat.” Segons va explicar l’alcalde, “els expositors, sobretot del recinte exterior, valoren molt positivament el fet d’haver esponjat el recorregut ja que ara els visitants poden veure més els productes i comprar amb millor criteri”.

Per la seua part, la directora de la Fira, Fàtima Puig, va explicar que la nova ubicació i el format de l’Espai Cuinetes, amb més tallers infantils i la creació d’alguns d’aquests per als joves, havia tingut bona resposta, per la qual cosa apostaran per mantenir-lo d’aquesta manera en futures edicions.

Amb referència a les vendes, Torrons Roig i Torrons Fèlix van coincidir que s’havien mantingut malgrat que dissabte al matí va ser bastant fluixa mentre que a Torrons Vicens van despatxar un 10 per cent més respecte a l’any passat. Entre els torrons més venuts, l’estrella del certamen va ser el típic d’Agramunt si bé cada vegada tenen més demanda els innovadors com el de vi de Torrons Vicens o el bombó d’ametlla i xocolate amb bastant torró d’Agramunt de Torrons Fèlix.

Un dels moments més esperats per als assistents a la jornada d’ahir va ser quan Torrons Vicens va repartir entre els visitants les dos gegantines barres de torró, de 250 quilograms i vuit metres cadascuna, de dos de les novetats presentades aquest any: el torró Història i el torró de mel i llimó elaborat amb el xef Albert Adrià.

La jo rnada va finalitzar amb l’entrega del dissetè títol de Torronaire d’Honor a càrrec dels tres menestrals del torró d’Agramunt (Àngel Lluch, Lluís Roig i Fèlix Valero) a Emili Vicens.

Al llarg de tot el cap de setmana, els visitants van poder participar en més d’una vintena d’activitats gastronòmiques a l’Aula del Gust i l’Aula del Tast de la mà de professionals del sector com el mediàtic cuiner Marc Ribas.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?