Alcaldes de l’Alta Ribagorça mostren la seva preocupació davant de les noves restriccions

REDACCIÓ
19-12-2020
  • Alcaldes de l’Alta Ribagorça mostren la seva preocupació davant de les noves restriccions

Amb caràcter d’urgència, s’ha convocat el Consell d’Alcaldes de l’Alta Ribagorça per analitzar l’impacte socioeconòmic que impliquen les noves restriccions contra la Covid-19 anunciades pel Govern.  El confinament comarcal, el tancament parcial, amb aquest franges horàries anunciades als bars i restaurants , en zones de muntanya,  deixen el teixit empresarial i el futur de la comarca en una situació molt compromesa.

Els alcaldes dels tres municipis, Maria José Erta, José Antonio Troguet i Sonia Bruguera, alerten al Govern de la Generalitat de les greus conseqüències que aquestes decisions poden comportar al territori on bona part de l’activitat econòmica està orientada al turisme.

En el darrer any, el territori ha patit molt amb el tancament total i parcial dels negocis, i amb la pèrdua d’importants campanyes com la Setmana Santa i el Pont de la Puríssima. Segons els alcaldes, un nou confinament comportarà el tancament definitiu d’alguns comerços i empreses, amb unes conseqüències socials desastroses.

“Som conscients que cal prioritzar la salut, però hem de ser capaços de buscar noves mesures o marcar excepcionalitats per a que les zones de muntanya com la nostra no es vegin abocades a una situació de no-retorn” sentencien els alcaldes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?