Alcarràs obre les 'Sardanes a la Fresca al Segrià' amb 270 sardanistes

REDACCIÓ
Publicat: 
11-07-2023
Actualitzat: 11-07-2023 9:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alcarràs obre les 'Sardanes a la Fresca al Segrià' amb 270 sardanistes
    Peu de foto: 
    Foto CCSegrià

Alcarràs va ser l’escenari, el passat divendres, de la primera ballada del cicle 'Sardanes a la Fresca al Segrià-XVIII Volta comarcal de sardanes', que va aplegar 270 sardanistes de colles de la comarca en una sessió que va ser amenitzada per la Cobla Vents de Riella d’Agramunt. Entre els assistents a la ballada, hi van ser David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià, Gerard Companys, alcalde d’Alcarràs, i Pepita Solsona, presidenta de la Federació Sardanista de Lleida, a més d’Abril Farran i Ares Domènech, Dames del pubillatge comarcal 2023. 

⏯️ La sardana: de dansa tradicional a fer ballar els joves a les discoteques
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Oriol de Ramon i Xavier Coca) - Foto: Ariadna Reche (ACN)

Un dels punts destacats d’aquesta edició del cicle és que per primera vegada en totes les ballades hi ha professorat de la Federació Sardanista que ofereix la possibilitat d’aprendre a ballar sardanes. A més, les cobles tocaran en totes les actuacions el ‘Coti x Coti’, la sardana que han popularitzat The Tyets.

La segona aturada del cicle arribarà divendres vinent, 14 de juliol, a les 22.00 hores a Alguaire, en una sessió que estarà amenitzada per la cobla Tàrrega. Durant aquest mes de juliol, encara hi haurà dos ballades més: el dia 21 a Corbins i el 28 a Torres de Segre. Per a l’agost se n’han programat dos: el dia 18 a Seròs i el 25 a Artesa de Lleida. La volta acabarà amb quatre ballades al setembre: el dia 1 a Torrefarrera, el 8 a Maials, el 15 a Soses i el 22 a Albatàrrec.

Sardanes a la Fresca està impulsat per l'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià amb el suport de l'IEI, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments adherits i les colles de la comarca.

Comparteix

També t'interessarà