Alpicat aprova un pressupost amb més inversions i millores en tots els àmbits

REDACCIÓ
02-12-2021
  • Alpicat aprova un pressupost amb més inversions i millores en tots els àmbits

El Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Alpicat, celebrat el passat dilluns, va aprovar un pressupost de 5,7 milions d’euros per a l’exercici 2022. L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, es mostrava molt satisfet dels pressupostos aprovats, ja que “ens permeten seguir creixent com a poble, impulsant nous projectes i dotant de més partides tots els serveis essencials” assegurava. 

Cal destacar una partida d’1 milió d’euros en inversions, entre les que hi figuren la fase 2 de la reurbanització del casc antic, la construcció d’un magatzem municipal, la millora del cementiri, millores d’accessibilitat i la construcció d’un parc de cal·listènia per fer exercici físic.

L’equip de govern ha prioritzat les despeses en seguretat, sanitat, serveis socials, educació i cultura amb increments de prop del 10%, i també ha incrementat en un 15% les previsions per a la neteja d’edificis i el manteniment de zones verdes. Els ajuts a entitats s’han mantingut, mostrant el compromís de promoció de l’activitat esportiva i cultural que contempla l’Ajuntament.

Respecte al deute, aquest es troba al 35,5%, molt per sota del 110% que marca el màxim previst legalment. S’han pressupostat 250.000 euros per amortitzacions. Quant als ingressos per impostos i taxes, es manté la previsió respecte l'any anterior en no modificar les ordenances fiscals. Finalment, s’han pressupostat 250.000 euros d’ajut del PUOSC per a inversions. 

Comparteix

També t'interessarà