Anar amb la cara tapada, agreujant contra els manifestants a Lleida per la detenció de Puigdemont

ACN
Publicat: 
01-12-2020
Actualitzat: 01-12-2020 20:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Anar amb la cara tapada, agreujant contra els manifestants a Lleida per la detenció de Puigdemont

La Fiscalia demana que s'apliqui l'agreujant d'anar amb la cara tapada per als 11 acusats de desordres públics, en la protesta del 25 de març de 2018 a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont. El ministeri públic demana concretament que se'ls imposin 3 anys de presó per aquest delicte, 9 mesos de presó més per lesions i un any i mig per atemptat a l'autoritat. Per aquest últim delicte, però, la fiscalia demana 2 anys per a un d'ells, el raper Pablo Hasel, en aplicar-li l'agreujant de reincidència. Així doncs, en total sol·licita que s'imposin 5 anys i 3 mesos per a 10 dels acusats i 5 anys i 9 mesos per al raper lleidatà, tal com van avançar ahir la plataforma en defensa de la llibertat de Hasel i els CDR de Lleida.

Els fets pels quals se'ls acusa haurien tingut lloc durant la protesta que es va fer davant de la subdelegació del govern espanyol de Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, el 25 de març de 2018. Se l'acusa de desordres públics amb l'agreujant d'ocultació del rostre per dificultar la identificació, lesions i atemptat als agents de l'autoritat i se'ls hi demanen multes de més de 15.000 euros per danys.


Quatre menors accepten la llibertat vigilada pels disturbis a Lleida contra la sentència del procés

Imatge d'arxiu - 2019 (Miquel de Santiago)

Tres dels acusats son d'Alcarràs, Alpicat i Benavent de Segrià i els altres vuit de Lleida i tenen entre 22 i 50 anys. Segons l'escrit de fiscalia, els 11, amb l'ajuda d'altres persones no identificades, van empènyer els agents de policia que hi protegien l'entorn de la subdelegació del govern espanyol a Lleida per intentar entrar a l'edifici. A més, afegeix el ministeri públic, van incitar la resta de manifestants perquè hi participessin.

La Fiscalia considera que, amb l'objectiu d'"alterar la pau pública", els acusats van empènyer i propinar puntades de peu als agents fins arribar a la porta de l'edifici. Un cop allà, amb els agents envoltats, segueix l'escrit, els acusats van sostreure emissores de ràdio policials i els van llençar monedes, arròs i ous, que van causar desperfectes a les vehicles dels Mossos d'Esquadra. També, assegura el ministeri públic, els manifestants van fer pintades a l'edifici i van trencar les barreres d'entrada a l'aparcament. Arran d'aquests fets, afegeix, van resultar ferits 4 agents per contusions. Els danys ocasionats ascendeixen, segons reclama el Ministeri d'Interior, a 6.970,21 euros.

Comparteix

També t'interessarà