Andorra assegura un pendent per evitar allaus a la via a la Seu

REDACCIÓ / ACN
25-08-2020
  • Andorra assegura un pendent per evitar allaus a la via a la Seu

El govern d’Andorra va començar ahir les obres definitives per protegir i estabilitzar el pendent on el 10 d’agost de l’any passat un gran despreniment va obligar a tancar durant sis hores l’accés al Principat des de la Seu d’Urgell. Aquests treballs, que tenen un pressupost de 4,8 milions, se centren en la zona sud i nord del punt on va tenir lloc l’allau, davant del centre comercial Punt de Trobada. Així, el pendent quedarà fixat amb malles de triple tensió. La previsió és que les obres durin un any i no tindran afectació al trànsit.

També es construirà un nou mur de contenció. Mentre s’executin aquests treballs s’auscultaran els moviments de terra. Aquesta actuació servirà per determinar les actuacions que hauran de portar-se a terme a la zona central de l’allau. Així mateix, el Govern ja ha començat els tràmits per reclamar responsabilitats als propietaris dels terrenys implicats.

El govern del Principat ha iniciat els tràmits per exigir responsabilitats als propietaris del terreny

D’altra banda, el túnel del Bordar, a la carretera que uneix la capital de l’Alt Urgell amb Andorra (N-145), ja torna a estar obert al trànsit després del despreniment que hi va haver el 3 de juny. Fins ara, els vehicles circulaven per la carretera antiga, que transcorre pel lateral del túnel.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta