⏯️ Andorra defensa "unir esforços" per pal·liar els efectes de la Covid-19 en el turisme

ACN
27-03-2021
  • Andorra defensa "unir esforços" per pal·liar els efectes de la Covid-19
  • Andorra defensa "unir esforços" per pal·liar els efectes de la Covid-19
  • Andorra defensa "unir esforços" per pal·liar els efectes de la Covid-19
  • Andorra defensa "unir esforços" per pal·liar els efectes de la Covid-19

El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, ha defensat aquest divendres la idea "d'unir esforços" entre diversos països per buscar solucions "que permetin pal·liar les conseqüències econòmiques i socials" que està tenint la pandèmia en el sector turístic. D'aquesta manera, ha valorat positivament les paraules pronunciades aquest dijous al vespre pel rei Felip VI que, en el marc de la seva primera visita oficial al país, va plantejar una "col·laboració mútua" en aquesta matèria. Precisament, ha qualificat com un "èxit" la presència dels monarques al Principat, ha dit que ha estat un "honor" poder rebre'ls i ha assegurat que té la "convicció" que les relacions bilaterals entre Andorra i l'estat espanyol "van millor que mai". 

Espot ha explicat que la voluntat de col·laboració entre tots dos territoris en la tasca de recuperació del sector del turisme és un exemple dels "interessos comuns" que tenen aquests països "malgrat són dos realitats molt diverses". El cap de l'executiu del Principat ha afegit que aquesta ha estat una qüestió de la qual han parlat durant la visita dels reis d'Espanya, tot i no entrar en el detall de l'afectació que suposa pel país l'actual confinament perimetral de Catalunya i de la resta de comunitats autònomes.

Pel que fa a la trobada amb els monarques, Espot ha assegurat que s'ha superat "amb molt bona nota" i que es tractava d'una "fita històrica i una assignatura pendent". En aquest sentit, ha dit que tot plegat suposa la "culminació de tot un treball forjat en les darreres dècades" i ha destacat "l'enorme" nivell de cooperació que hi ha entre tots dos països. Finalment, ha afirmat que la visita ha permès que "prenguessin coneixement directe i personal" de la realitat del Principat més enllà de les "imatges una mica distorsionades" que de vegades s'hi projecten.

El cap de govern d'Andorra ha recordat que el mes que ve tant Felip VI com el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, participaran a la XXVII Cimera Iberoamericana que es durà a terme el 21 d'abril al Principat. El context sanitari va obligar en un primer moment a posposar-la uns mesos i ara s'ha apostat per un format híbrid entre presencial i telemàtic. D'aquesta manera, els mandataris que es desplaçaran fins al país dels Pirineus són els de l'estat espanyol i Portugal, a més de Guatemala i República Dominicana, ja que formen part de la 'troica' de la Secretaria Pro Tempore.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?