Aproven la implantació de punts de trobada per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar

ACN
16-09-2021
  • Aproven la implantació de punts de trobada per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar

La Comissió de Drets Socials del Parlament ha aprovat per unanimitat la Proposta de Resolució del PSC, que ha de possibilitar implantar punts de trobada a Vielha, Tremp i la Seu d'Urgell. Aquests serveis són recursos gratuïts del Departament de Drets Socials que presten llocs neutrals per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar. La diputada del PSC Sílvia Romero ha recordat que "solen ser fills de pares separats, en què no hi ha entesa, i el jutge fixa unes mesures cautelars i un règim de trobades i lloc d'intercanvi, que són aquests punts de trobada". Aquests espais s'usen també per a infants tutelats i se'ls determina dia i hora amb els pares biològics sota la supervisió de professionals.

En aquest sentit, la també diputada del PSC, Judith Alcalà, ha recordat que "dels 23 serveis que hi ha tot Catalunya, a tota la nostra demarcació només tenim un punt de trobada, que es troba a Lleida, el que suposa llargs desplaçaments de menors i familiars".

Per això, ha dit, "cal una ampliació o reestructuració d'aquest servei que permeti disposar de més serveis al territori".
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?