'Aproves amb nota en igualtat?', nova campanya del Centre Dolors Piera

REDACCIÓ
20-10-2020
  • Campanya Dolors Piera

Realment tens actituds o conductes masclistes? Fins a quin punt afecta a la teua vida el fet de ser dona o LGBT? Aquests són algunes de les preguntes que llença la nova campanya de sensibilització del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta d'una iniciativa digital per conscienciar la comunitat universitària i fer visibles comportaments molts cops inconscients de discriminació. Està articulada al voltant de 3 tests d'autoavaluació que s'omplen per Internet: un d'actituds i conductes masclistes i LGBTIfòbiques; i 2 de victimització, un centrat en les dones i l'altre, en el col·lectiu LGBTI.

"Els test són com una mena d'examen de 10 punts. Cada vegada que es respon sí, es perd un 1 punt. Per tant, com més alta la puntuació final, millor nota es treu. I com més baixa, pitjor nota", explica una de les tècniques del Centre Dolors Piera, Cristina Rodríguez. Podem trobar preguntes com ara si has sentit por anant pel carrer, has callat davant un comentari ofensiu o has sentit pressions persortir de l'armari. 

Es tracta de "facilitar la reflexió entorn l'impacte que té en les nostres vides el fet de patir discriminacions, desigualtats o violències. I, a partir d'aquí, vèncer resistències i sumar persones en el camí cap a la igualtat efectiva", destaca Rodríguez. El Centre Dolors Piera recollirà les respostes durant dos setmanes i després farà una valoració de l'impacte de la campanya, finançada amb la dotació econòmica a la UdL del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?