Arriba "Chopin amb clau de dona" amb Anthony Ratinov a l'Auditori Enric Granados de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
09-03-2024
Actualitzat: 09-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arriba "Chopin amb clau de dona" amb Anthony Ratinov a l'Auditori Enric Granados de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L'Auditori Enric Granados acollirà aquest dissabte el concert "Chopin amb clau de dona", una destacada actuació que presenta el pianista Anthony Ratinov, guanyador del XXV Concurs Internacional Ricard Viñes.

Ratinov interpretarà el concert nº 2 de Chopin, acompanyat per les narracions de l'actriu Emma Vilarasau. Aquesta, posarà veu a la relació epistolar entre Chopin i George Sand des de la perspectiva de l'escriptora francesa, en una original proposta guionitzada per Jordi Cos.

Sota la direcció de Teresa Riveiro Böhm i amb la participació de l'Orquestra Simfònica del Vallès, el concert destaca per combinar la bellesa melòdica amb la tècnica pianística exigent. La peça, composta entre 1829 i 1830, és reconeguda com una de les obres més destacades i populars del repertori per a piano, caracteritzada per la seva expressivitat romàntica i passatges lírics.

A més del concert de Chopin, el programa inclou la "Polonesa" d'Aleksandr Glazunov. Les entrades tenen un preu de 20 € per al públic general i 18 € per als Amics de LaTemporada. Aquest esdeveniment també forma part del cicle de conferències "Parlem de Música", amb una xerrada prèvia a càrrec del musicògraf Albert Ferrer Flamarich.

A banda d'aquest concert, l'Escorxadijous d'aquest mes presenta l'espectacle "Llumeneres", d'Oriol Sauleda, el qual oferirà una festa de paraules, música i dansa el dijous 7 de març al Teatre Municipal de l'Escorxador. Per aquells interessats en conèixer més sobre l'obra "La plaça del Diamant" de Mercè Rodoreda, es durà a terme una xerrada prefunció el diumenge al Teatre de La Llotja, a càrrec de la crítica literària Marina Porras.

Comparteix

També t'interessarà