Arriba la 28a edició de l'Expoclàssic de Mollerussa amb més de 60 expositors d'arreu

REDACCIÓ
Publicat: 
13-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arriba la 28a edició de l'Expoclàssic de Mollerussa amb més de 60 expositors d'arreu
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Mollerussa

Mollerussa presenta la 28a edició de l’Expoclàssic amb què s’engega, aquest cap de setmana, el calendari de fires de tardor de la capital del Pla d’Urgell. 
El saló, adreçat al món del motor clàssic, obrirà els dies 16 i 17 de setembre amb un increment d’expositors d’un 15% respecte de la passada convocatòria. En total seran 62, dels quals 39 corresponen al Mercat de l’automòbil, motos, accessoris i col·leccionisme i la participació dels clubs, en tant que la resta (23) pertanyen al 3r Mercat d’Antiquaris.

L'alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, destaca en aquest sentit “l’important nivell expositiu” de la convocatòria d’enguany, així com l’especialització del saló, la qual cosa queda patent en la procedència dels paradistes del mercat, la qual respon a tot Catalunya, en especial a la demarcació de Barcelona, amb el 33% dels expositors, a més d’un 32% d’altres llocs de l’estat espanyol com València, Màlaga, Castelló, Cantàbria o Guipúscoa.  
El certamen comptarà un any més amb diferents monogràfics que esdevenen un reclam per als visitants. En aquest sentit, enguany l'Expoclàssic comptarà amb tres exposicions: cotxes d’època, motos BMW i tractors antics; peces aportades per col·leccionistes i particulars.

Pel que fa a la primera mostra, entre 10 i 12 vehicles, la major part dels anys 20 i 30 del segle passat, s’exposaran al Pavelló Pla d’Urgell, i entre els models més espectaculars que es podran veure estarà un Packard V12 Cabriolet del 1937 –de la col·lecció Ramón Magriñà –, un Ford A Coupe del 1929 o un Overland Cabrio del 1928.

El segon monogràfic tindrà com a protagonista la firma de motos BMW, amb motiu del seu centenari. Ubicada al Pavelló Verd, constarà d’unes 14 motos, entre elles una BMB R-17 militar del 1941 o una BMW R67 del 1953.

Finalment, la mostra de tractors antics estarà integrada per alguns models cedits pel mollerussenc Mingo Fabregat. Aquests vehicles s’exposaran al Pavelló 125è aniversari, i entre els models que es podran veure hi haurà un Junior Porsche Diesel del 1950.

Els Pavellons Firals estaran oberts al públic en un horari de 10 del matí a les 8 de la tarda, dissabte dia 16, i de les 10 del matí a les 2 del migdia, el diumenge dia 17. L’entrada és gratuïta.

Trobada de Motos Clàssiques i visites de clubs

L’Expoclàssic esdevindrà lloc de trobada i visita de clubs del sector. Així, en aquesta convocatòria estan previstes les visites del Club Citroën i del Club Amics de l’escarabat del Pla d’Urgell i rodalies, totes dues el dissabte al matí, i la del Club Mini Cooper Catalunya, diumenge al matí. 

Diumenge dia 17 al matí, i com ja és habitual, el saló serà el marc de la Trobada de Motos Clàssiques Ciutat de Mollerussa, concentració que arriba enguany a la seva 29a edició.

Aquesta concentració, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i de l’Associació Motos Clàssiques Ponent, inclou un esmorzar popular, posterior recorregut pla d’uns 70 quilòmetres, visita a la fira en tornar i sorteig d’obsequis entre els participants. En aquesta 29a edició, la ruta passarà per les poblacions de Mollerussa, Golmés, Vilanova de Bellpuig, Bellpuig, Belianes, Maldà, l’Espluga Calba, els Omellons, Arbeca, Juneda, Torregrossa i Mollerussa.

Amb l’Expoclàssic Fira de Mollerussa engega el calendari d’activitats de tardor amb les cites de l’Expoclàssic (16 i 17 de setembre), el 22è Concurs de Pintura Ràpida “Ciutat de Mollerussa” (el 24 de setembre), el 28è Autotardor (del 20 al 22 d’octubre) i la 16a Mollerussa Lan Party (del 9 al 12 de novembre).

Ajuntament de Mollerussa
Comparteix

També t'interessarà