Arriba una nova edició de la Fira Del Llibre Crític de Ponent «Lo Crit»

REDACCIÓ
Publicat: 
06-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arriba una nova edició de la Fira Del Llibre Crític de Ponent  «Lo Crit»
    Peu de foto: 
    Foto: Lo Crit

La trobada, organitzada per diferents llibreries, biblioteques autogestionades, entitats, revistes i editorials de Lleida, es consolida com a fira literària autogestionada en aquesta segona edició


La ciutat de Lleida acollirà el pròxim dissabte 7 d’octubre la segona edició de la Fira del Llibre Crític de Ponent ‘Lo Crit’, una trobada que va néixer el 2022, amb la iniciativa de la Biblioteca Anarquista Maria Rius i com fruit de la cooperació entre diferents llibreries, entitats i editorials locals amb l’objectiu de fomentar la cultura crítica, estendre diferents visions de la societat i fomentar els circuits editorials alternatius.

En aquesta segona edició, que tindrà lloc novament a la plaça de la Catedral de Lleida, la jornada començarà amb un recital poètic que comptarà amb la participació de diferents autors com Àngels Marzo, Gemma Casamajó, Francesc Forcades «Sedacrof» i Pep Sanz, i amb una conversa oberta entre alguns dels participants de ‘Lectures en ruta’, una iniciativa d'immersió literària de Tramoia Cultura adreçada a joves de 18 a 25 anys.

Seguidament, tindrà lloc una taula rodona entorn a Aquesta llengua que estimo, un assaig d’Annabel Gràcia publicat per Pagès Editors que és fruit d'una recerca que s'ha dut a terme entre les universitats de Lleida i Girona i que analitza quina és la relació que tenen els parlants de la varietat nord-occidental amb la seva llengua. Hi participaran l’autora del llibre, que és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Lleida i doctora en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona; Andratx Badia, professor associat al Departament de Filologia Catalana i Comunicació en Universitat de Lleida i, com a conductor de l’acte, Ramon Sistac, doctor en filologia catalana i professor emèrit de la Universitat de Lleida. 

Ja a la tarda de dissabte, tindrà lloc una activitat familiar. Es tracta de la presentació de People power, un llibre de Rebecca Gale que recull exemples destacats de reivindicacions pacífiques de tot el món, des de la Marxa de la Sal de Gandhi a la recent ‘Fridays for Future’ de Greta Thunberg, i que posa en mans dels nens una eina invisible però molt poderosa: la consciència del poder de la gent. 

Finalment, la jornada es tancarà amb una altra taula rodona titulada ‘Com afrontar la crisi climàtica?’, que comptarà amb la participació d’Eloi Juvillà, arquitecte, especialitzat en sostenibilitat i ciutats saludables i autor del llibre Terra cremada, publicat per Pagès editors; Marc Castellnou, enginyer forestal i inspector en cap dels GRAF; Josep Manel Busqueta, economista; Floreal Romero, escriptor especialista en ecologia social i autor de Actuar aquí y ahora, i, com a conductora, Cris Mongay, doctora en Història de l'art, difusora cultural i periodista. En aquesta taula es discutiran diferents perspectives sobre quin paper tenim com a societat envers el canvi climàtic i el futur que ens espera.

Aquesta fira està organitzada i conformada per llibreries, biblioteques autogestionades, entitats, revistes i editorials de les Terres de Ponent. En aquesta edició hi participen: Ateneu Cooperatiu La Baula (Lleida), Biblioteca Anarquista Maria Rius (Lleida), Editorial Fonoll (Juneda), Editorial Karwán (Cubells), Llibreria El Genet Blau (Lleida), Llibreria la irreductible (Lleida), Ònix editor (Lleida), Pagès Editors (Lleida), Revista Plec (Lleida).

Imatge

 

Comparteix

També t'interessarà