⏯️ ASAJA Catalunya demana la dimissió dels ministres de Consum i Treball

REDACCIÓ
Publicat: 
20-03-2022
Actualitzat: 20-03-2022 16:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ ASAJA Catalunya demana la dimissió dels ministres de Consum i Treball
    Peu de foto: 
    JARC
La macro protesta convocada pel sector agrari avui a Madrid en defensa del món rural ha superat amb escreix les expectatives dels organitzadors amb més de 400.000 persones. Per a Pere Roqué, d'ASAJA Catalunya, “la impressionant resposta de convocatòria demostra que el sector agroalimentari està en peu de guerra i més unit que mai davant la no activitat del govern estatal”. Més de 2.500 pagesos i ramaders de les comarques de Lleida i 7.000 de tot Catalunya, s’han sumat a la protesta que ha pres la capital espanyola.

Roqué ha estat contundent: “És una vergonya que encara no s’hagi abaixat l’impost a tots els hidrocarburs mentre hi ha una rebaixa general d’impostos”. I ha recordat també que amb les tarifes energètiques que s’apliquen ens és difícil regar les nostres explotacions”

Les demandes d’ASAJA Catalunya s’han unit al clam unànime de la protesta, “hem vingut a dir prou i reclamem la dimissió immediata del Ministre de Consum,  Alberto Garzón, i la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que amb les seves accions i decisions posen en risc l’alimentació i la feina de moltes persones del país que governen”.

Per la seva part, Joan Carles Massot, president de JARC a Lleida, ha reclamat més recursos pel sector primari, i ha recordat que sense pagesia ni ramaderia, el país deixarà de comptar amb recursos propis ni aliments per menjar. “Hem de vetllar per les nostres terres i pels nostres pagesos, i això passa per defensar el nostre producte i per preus justos pels productors. Si volem evitar pobles sense futur i despoblament, hem de començar a tenir cura per garantir el futur d’aquells que segueixen treballant la terra”.

Representants d’arreu del territori, Massalcoreig, Almenar, Alguaire, Alcarràs, Torre-Serona, Seròs i el Soleràs, i altres municipis de la demarcació s’han sumat a la crida del sindicat, el qual ha facilitat autobusos i allotjament a totes les persones que volguessin desplaçar-se  a Madrid a defensar el sector.

Comparteix

També t'interessarà