⏯️ Avenços i formació centren el congrés aeroespacial de Lleida

REDACCIÓ
13-12-2020
  • ⏯️ Avenços i formació centren el congrés aeroespacial de Lleida
  • ⏯️ Avenços i formació centren el congrés aeroespacial de Lleida

El desenvolupament d’un exosquelet per part d’una alumna lleidatana de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, Ainhoa Maestro, que té com a objectiu ajudar els astronautes quan són a l’espai a no sentir l’efecte de la falta de gravetat i solucionar els problemes que els provoca aquest estat als músculs. Aquesta va ser una de les 26 conferències del primer Congrés Internacional Ponent Exploration & Research in Aerospace (P.E.R.A), organitzat pels laboratoris TIC del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny a Lleida i l’Associació Lleida Drone, celebrat ahir de forma virtual.

També ho va ser la presentació per part de professionals de l’Institut Astrofísic de les Canàries (organització estatal de referència en temes astronòmics) d’un nou joc per aconseguir detectar asteroides nous que siguin a prop del planeta Terra. Va seguir l’explicació del llançament a l’espai el mes de gener vinent de quatre minisatèl·lits construïts per l’enginyer lleidatà Eduardo Alonso mitjançant una nau de la companyia SpaceX, empresa referent en serveis de construcció i transport espacial privat, amb l’objectiu d’aportar noves dades que ajudin en l’agricultura. Alonso, que al seu torn també és el responsable de l’antena amb la qual la sonda de l’Agència Espacial Europea Gaia, que es troba a 1,5 milions de quilòmetres del planeta, retransmet el seu senyal.

En total, van ser més de sis hores d’esdeveniment, que va comptar amb un total de 26 ponents dels quals el 34% eren dones. Així, la sessió matutina del congrés es va centrar en la temàtica més tècnica, en la qual, per exemple, la Generalitat va presentar la seua Estratègia New Space. Ja a la tarda va ser el torn de les ponències de nombrosos alumnes que van descriure els seus projectes relacionats amb la ciència i l’astronomia. “Estem molt contents”, va afirmar l’organitzador de l’esdeveniment Andreu IbàñezTotes les ponències poden veure’s al canal de YouTube del congrés.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?