⏯️ Baix percentatge de positius detectats al cribratge massiu de la UdL

ACN
Publicat: 
27-04-2021
Actualitzat: 27-04-2021 13:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Baix percentatge de positius detectats al cribratge massiu de la UdL

El cribratge intensiu impulsat pel Departament de Salut a la Universitat de Lleida (UdL) durant el mes d’abril per detectar casos de Covid-19 entre la comunitat universitària ha acabat amb 7 PCR positives de les 1.749 realitzades. Això suposa una positivitat del 0,40%, xifra per sota de la mitjana de positivitat en els cribratges universitaris de tot Catalunya, que ha estat del 0,44%. Durant el cribratge a Lleida es van fer també 1.799 tests serològics, 10 dels quals (un 0,56%) han determinat presència d’anticossos.

El cribratge es va portar a terme amb PCR automostra durant els dies 7, 8, 13,14, 15, 21 i 22 d’abril en els 4 campus que la UdL té a la capital del Segrià i el campus UdL-Igualada, amb l’objectiu de tallar les cadenes de transmissió de Coronavirus SARS-CoV-2. La Universitat de Lleida ha estat una de les 12 universitats catalanes que ha participat en el cribratge universitari impulsat pel Departament de Salut per tal de detectar persones asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió del virus. A tot Catalunya, s’ha analitzat 22.789 PCR i 21.423 serologies, de les quals han resultat positives 100 i 608, respectivament. 


⏯️ Baixa afluència en l'inici del cribratge massiu a la Mariola

Des del Departament de Salut, la Gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, admet que “les xifres no són del tot satisfactòries ja que ens hagués agradat trobar més casos positius, perquè el virus és evident que circula. La part bona és que hem pogut tallar 7 cadenes de transmissió de persones asimptomàtiques que, si no haguessin estat detectades, haurien pogut infectar tot el seu entorn.” Farreny recorda que la pandèmia no s’ha acabat: “tot i que comencem a veure la llum, no ens podem relaxar davant del virus. Hem de continuar sent mot escrupolosos amb les mesures de protecció – distància, mans, mascareta i ventilació –, però també respectant els aïllaments i les quarantenes per poder mantenir el control de la pandèmia.” 

Mentre, la vicerectora d’Estudiants i Ocupació de la UdL, Montse Rué, ha valorat molt positivament la resposta de l’alumnat i del personal a la crida per al cribratge, ja que “demostra l'interès i la preocupació de la comunitat universitària per deixar enrere la pandèmia”. Quant als resultats, “volem remarcar el baix nombre de positius tant de les PCR com de les serologies, que mostren que la UdL és, comparativament, un lloc segur, i que tant la institució com les persones estem fent les coses bé per contenir la COVID”, ha afegit. 

La iniciativa ha estat impulsada des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l'Atenció Primària de Lleida de l'Institut Català de la Salut, amb la col·laboració de la universitat.

Comparteix

També t'interessarà