Balaguer celebra la 8a edició de l'Encontats, el mercat del conte i el llibre il·lustrat

REDACCIÓ
Publicat: 
24-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer celebra la 8a edició de l'Encontats, el mercat del conte i el llibre il·lustrat
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

El padrí de l’Encontats 2023 és el mestre, editor i escriptor Ramon Besora, el qual ha estat participant de totes les activitats que aquests dies de celebren a la ciutat.

Besora ha estat mestre durant més de vint anys, i després s’ha dedicat al món editorial. Ha rebut diversos premis tant nacionals i internacionals, i durant els mesos d’abril i maig ha realitzat diferents tallers de poesia basats en els seus llibres, als centres educatius de Balaguer, així com el taller “Aproximació a la poesia a través del joc” adreçat al professorat d’Educació Infantil i Primària.

La setmana de l’Encontats va començar el dimecres 20 de setembre amb la jornada professional per a bibliotecàries, en la que Mon Mas va dirigir la sessió titulada “Qui parla i qui mira? El com i l’estona de l’àlbum il·lustrat”. 

El dijous dia 21, al Teatre Municipal, va tenir lloc la representació de l’obra “El conillet que volia pa de pessic” de Cacauet Teatre, basada en el llibre de Ramon Besora i adreçada a l’alumnat d’entre 3 i 6 anys. Seguidament, el divendres dia 22 al matí es va realitzar el mural col·lectiu de Zoo Il·lustrat, amb l’alumnat de 3tr i 4rt d’Educació Primària, així com un taller al Casal Lapallavacara.

La programació de dissabte ha seguit amb la inauguració del Balcó Il·lustrat dedicat a Frederic Letamendi i elaborat per l’artista Núria Riba. A la tarda s’ha fet la ruta teatralitzada de les Fades de Mormur, i tot seguit s’ha inaugurat l’exposició amb motiu del centenari de Josep Vallverdú al Museu de la Noguera. La mostra, sobre la vessant il·lustrativa de l’escriptor, es titula ‘Vallverdú, el mot dibuixat’.

A continuació, la Companyia Cassigalls ha ofert l’espectacle ‘Bestiolari inèdit. Contrapunt poètic’, un recorregut per l’obra poètica de Vallverdú.

El diumenge tindrà lloc la gran festa familiar al voltant del món dels contes, amb una la presència de parades d’editorials, llibreries especialitzades en la publicació de literatura infantil, il·lustradors i artesans. A la plaça del Mercadal podran veure els espectacles ‘En Joan sense por i la casa encantada’, de La Roda Produccions; l’espectacle itinerant ‘Rag & Bone’ de Xip Xap; el concert de cloenda ‘Peti qui peti’ d’Ambauka; l’última producció de la companyia Tombs Creatius, ‘Secrets’; o la instal·lació ‘Giravolta titelles’ de Galiot Teatre, entre moltes altres activitats, tallers i conta-contes.

Comparteix

També t'interessarà