Balaguer es conjura per acabar amb els abocaments incontrolats de voluminosos

REDACCIÓ
Publicat: 
19-09-2020
Actualitzat: 19-09-2020 12:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer es conjura per acabar amb els abocaments incontrolats de voluminosos

La Paeria de Balaguer ha finalitzat la primera fase de la campanya sobre com s'han de gestionar els residus voluminosos. Es tracta de la fase informativa que han dut a terme les agents cíviques i a partir d'ara es farà un seguiment per saber si la ciutadania compleix la normativa. Així ho ha explicat a Ràdio Balaguer la coordinadora de les agents cíviques, Marta Cullerés, que també assenyala que en cas de detectar-se certs incompliments en algunes zones de la ciutat es farà un reforç informatiu. L'objectiu és que la ciutadania prengui consciència de la importància de complir amb els horaris i dies de recollida dels voluminosos.

La tasca d'informació ha consistit en el repartiment als domicilis de la ciutat d'un fulletó en què es recorda que els residus voluminosos cal deixar-los al costat del contenidor del rebuig, però només els dilluns i els dijous al vespre.

La campanya s'ha fet a tota la ciutat i el seguiment també es farà arreu de la capital dividint-la novament per zones.

El projecte dels Agents Cívics, que són els qui fan aquesta tasca d'informació i seguiment, forma part del Programa Treball als Barris al qual la ciutat de Balaguer s'ha tornat a acollir aquest any amb l'objectiu de poder ocupar persones del centre històric que estiguin a l'atur. Té una durada de 6 mesos i ha suposat la contractació de dos agents. Així ho ha explicat la tècnica de Treball als Barris, Cèlia Camarasa, que també assenyala que el projecte es du a terme en col·laboració  amb diferents àrees de la Paeria, Promoció Econòmica i Ocupació i Medi, Sostenibilitat i Salut.

L'acció sobre els voluminosos forma part d'una de les campanyes que la Paeria vol dur a terme per evitar situacions com la que fa unes setmanes va obligar a emprendre una altra campanya per netejar i arranjar espais verds, com el del Barranc dels Rucs, una zona molt deteriorada pels abocaments incontrolats de residus i ja es treballa en la nova ordenança de residus per tal d’acabar amb els abocaments incontrolats i les males pràctiques en matèria de reciclatge.   

Comparteix

També t'interessarà