⏯️ Bernat Solé: "Ser conseller pot condicionar que sigui jutjat per l'1-O d'una manera o altra"

ACN
17-06-2020
  • ⏯️ Bernat Solé: "Ser conseller pot condicionar que sigui jutjat per l'1-O d'una manera o altra"

El conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, creu que el seu nou càrrec pot supeditar el desenvolupament de la causa que té oberta al TSJC. "No voldria dubtar, però les evidències em porten a pensar que la meva condició de conseller pugui condicionar que pugui ser jutjat d'una manera o altra", ha dit en una entrevista a l'ACN. Solé trobaria "preocupant" que la posició d'un presumpte acusat canviés pel seu lloc a l'administració. El TSJC ha obert judici oral contra ell, acusat d'un delicte de desobediència per l'1-O quan era alcalde d'Agramunt. El conseller ha constatat la "persecució de l'independentisme" per part de l'Estat a nivell municipal però també al Govern, i dubta sobre si "la justícia és justa".

Solé ha afegit que entén que entrarà al TSJC com a qualsevol ciutadà del país i amb els mateixos drets i deures. Tot i això, apunta que el càrrec que té des de fa tres mesos com a màxim responsable de la conselleria d'Exteriors el podria perjudicar.

El cap del departament apunta que la història del país demostra que la "persecució" contra l'independentisme "hi és". I que, a més, no sempre s'ha mantingut en l'objectivitat, com creu que demostren el concepte de "policia patriòtica" i el paper dels GAL: "Quan apareixen elements així et fan dubtar de si la justícia és justa".

Solé basa l'escrit de la seva defensa en l'argumentació que ell va fer "el mateix" que va fer qualsevol alcalde: estar "al costat" de la ciutadania per exercir el dret a vot. "El fiscal diu que vaig tenir paper rellevant, però la rellevància és la celebració de l'1-O", ha sentenciat a l'entrevista.

De fet, l'ara conseller assevera que el que li preocuparia seria no haver donat compliment del seu mandat com a alcalde, que era "estar al servei del poble".

Comparteix

També t'interessarà