BonÀrea tanca el 2017 amb vendes per valor de 1.674 milions i 55 milions de beneficis

REDACCIÓ
13-04-2018
  • BonÀrea tanca el 2017 amb vendes per valor de 1.674 milions i 55 milions de beneficis

BonÀrea Corporació va finalitzar l’exercici 2017 amb una facturació de 1.674 milions d’euros, xifra que representa un increment del 8,5% en les vendes en comparació amb l’any anterior. Així mateix, el benefici net obtingut va ser de 55 milions d’euros, un 16% més que el 2016. Per la seua part, el cash flow net, és a dir, el flux d’entrades i sortides de caixa, va assolir els 92,21 milions, la qual cosa mostra un augment del 9,6% respecte a l’exercici anterior. Des de la companyia lleidatana van explicar que les xifres rècord de vendes i resultats de l’any passat és fruit de les millores en els processos productius i logístics al centre alimentari de Guissona, així com per les noves obertures i ampliacions de les botigues de bonÀrea i l’augment de l’oferta als establiments.

Per línies de negoci, la facturació de les botigues d’alimentació de bonÀrea va assolir els 769 milions d’euros, i va registrar una expansió del 10% en relació amb el 2016. Respecte als canals de distribució alimentària a l’engròs, l’increment interanual va ser del 17% i es van arribar a facturar 210 milions d’euros. Pel que fa als pinsos, que és l’altra activitat destacada d’aquesta corporació de la Segarra, es van repetir les mateixes xifres de l’exercici anterior, de manera que es va arribar a un volum de vendes d’1,28 milions de tones de pinso comercialitzades per un valor de 3,42 milions d’euros. Així mateix, es va mantenir estable el negoci de sanitat animal i serveis agropecuaris, amb 22 milions facturats. 

Respecte al nombre de treballadors, la companyia va generar 404 llocs de treball en comparació amb l’exercici 2016. D’aquesta manera, bonÀrea Corporació ja ocupa 4.860 persones. Aquesta xifra augmenta als 5.241 treballadors al conjunt d’empreses que integren bonÀrea Agrupa.

Les inversions de la firma assoleixen els 55 milions, un 19% més

BonÀrea va invertir un total de 55 milions d’euros l’exercici 2017, un 19% més que l’any anterior, seguint la seua política de reinversió dels beneficis. En aquest sentit, al centre alimentari de Guissona es va seguir amb la millora en les diferents línies de productes, actualitzant maquinària i renovant equips. Així mateix, també es va treballar per millorar els preus i la qualitat dels productes. D’altra banda, la companyia va obrir dinou nous establiments i va traslladar o en va ampliar 21 més. Així, l’empresa lleidatana ja compta amb 468 establiments repartits per Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara, Andorra, Navarra i La Rioja.

A nivell català, bonÀrea va instal·lar tres box online a Agramunt, Montblanc i Torrelles de Llobregat i va tancar el 2017 amb dinou punts de recollida de productes d’aquest tipus. A més, la companyia va inaugurar quatre noves gasolineres i ja en té 51.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?