⏯️ Buildair instal·la un hangar inflable a l'aeroport de Lleida-Alguaire

REDACCIÓ / ACN
16-06-2020
  • ⏯️ Buildair instal·la un hangar inflable a l'aeroport de Lleida-Alguaire

L'empresa Buildair ha instal·lat a l'Aeroport de Lleida-Alguaire l'hangar inflable i mòbil que ha desenvolupat com a prova pilot per avaluar la seva funcionalitat i donar a conèixer els seus possibles usos especialment pensats per als sectors aeronàutic, industrial i, fins i tot, militar. Es tracta del tercer hangar i el més gran de l'aeroport ja que ocupa una superfície de 400 metres quadrats. El secretari general de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, el president de l’empresa, Javier Marcipar, i el CEO, Jordi Pirretas, han visitat avui l'infraestructura.

Gavín ha assenyalat que Aeroports de Catalunya treballa per recuperar els vols d'estiu a les Illes Balears. També ha destacat l'interès de companyies per estacionar les seves aeronaus a Lleida-Alguaire amb la crisi de la covid-19 tot i que, de moment, no s'ha materialitzat. L’hangar s'ha inflat a primera hora però la visita ha estat a les 12 h perquè els mitjans entressin a visitar-lo.

Aquest hangar és inflable, mòbil i estanc. De moment s’instal·la a l’aeroport lleidatà com a plataforma de proves per a la companyia Buildair Ingeniería i Arquitectura S.A. Aquesta empresa és una spin-off del Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE), creat el 1987 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Les estructures estan dissenyades i fabricades per a la majoria de les necessitats d’aplicació aeronàutica i industrial. És resistent a les condicions ambientals extremes i canviants. Aquesta instal·lació és portàtil i fàcil de moure, es pot inflar en diferents llocs i sobre diversos tipus de terreny (formigó, sòl dur, etc.) on només hi cal posar un simple sistema d’ancoratge. Per tot plegat, representa un important estalvi de temps i diners.

En poder-se muntar amb poc temps, permet complir les necessitats en terminis ajustats com nous contractes, càrregues de treball inesperades o estacions màximes de trànsit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

"Creus que s'hauria d'haver vacunat als membres de les meses electorals?"