Bus urbà gratuït a Tàrrega per fomentar el transport sostenible

REDACCIÓ
09-09-2020
  • Bus urbà gratuït a Tàrrega per fomentar el transport sostenible

El bus urbà municipal de Tàrrega serà d’ús gratuït per a tothom del dimecres 16 al dimarts 22 de setembre (excepte dissabte i diumenge, que no hi ha servei). La mesura s’engloba dins la Setmana Europea de la Mobilitat 2020, iniciativa de conscienciació mediambiental a la qual el consistori targarí dona suport d’uns anys ençà. Així, serà ja la segona ocasió que la capital de l’Urgell fixa la gratuïtat del bus urbà en el marc de l’esmentada campanya. El servei de bus als pobles del terme, que es presta tots els dilluns i divendres, també es podrà gaudir de franc els dies 18 i 21 de setembre.

“Amb la gratuïtat del bus municipal, promovem l’ús del transport públic i els desplaçaments més sostenibles dins el nucli urbà”, assenyala la regidora de Governació, Núria Robert. “És un gest que a la vegada fomenta el respecte vers l’entorn i la sensibilització mediambiental”, afegeix l’edil. El bus urbà municipal de Tàrrega circula de dilluns a divendres, de 8 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 3 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, efectuant una trentena de parades arreu de la ciutat. També s’habilita a 2/4 de 8 del matí un trajecte especial al CAP de Tàrrega.

D’altra banda, i precedint la Setmana Europea de la Mobilitat, la capital de l’Urgell amplià fa uns dies la dotació d’aparca-bicicletes als centres educatius i a les avingudes de Catalunya i Raval del Carme, dues de les principals artèries viàries del centre de la ciutat. Ambdós vials compten ja amb 26 aparca-bicis. A més, l’any passat també s’instal·laren tres nous elements d’aquest tipus de mobiliari urbà a la plaça Major. La regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, ha avançat que “l’Ajuntament de Tàrrega adquirirem aviat més aparca-bicis per estendre aquesta mesura en altres punts de la localitat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?