Cancel·len la Cursa de la paràlisi cerebral Balàfia-Aremi per falta de suport econòmic

REDACCIÓ
Publicat: 
01-03-2023
Actualitzat: 01-03-2023 14:38
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cancel·len la Cursa de la paràlisi cerebral Balàfia-Aremi per falta de suport econòmic
    Peu de foto: 
    Cursa de la paràlisi cerebral Balàfia-Aremi 2022 - (Imatge d'arxiu)

El president de l’Associació de Veïns de Balàfia, Toni Baró i la presidenta de l’Associació AREMI, Ma Mercè Batlle, s'han vist obligats a cancel·lar Cursa de la paràlisi cerebral Balàfia-Aremi, per falta de suport econòmic.

La voluntat dels dos presidents és reprendre-la l’any vinent perquè es considera que la proposta és única i necessària. La Cursa és un esdeveniment esportiu amb opcions de participar-hi totes les persones, al marge de les seves capacitats. La prova esportiva que s’ha hagut de cancel·lar va celebrar 40 anys l’edició anterior. Enguany no es podrà celebrar perquè les entitats organitzadores no poden assumir-ne els costos, sense la subvenció, denegada “per falta de pressupost”, que els permetia fer front a les despeses mínimes.

Igualment, el barri farà una proposta de Cursa Popular encara per definir amb la voluntat de seguir donant continuïtat a una cita esportiva històrica a Lleida.

Els dos presidents lamenten públicament haver hagut de prendre aquesta decisió que segons expliquen "interromp una magnífica unió, entre una associació capdavantera en la lluita veïnal i en la cohesió i dinamisme d’un barri que afronta reptes molt importants i d’altra banda, l’Associació AREMI que treballa amb i per les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars de les comarques de Ponent". De fet, aquesta darrera, compta amb un dels seus serveis, la Residencia AREMI, integrat plenament amb la vida veïnal de Balàfia.

Ambdues entitats, manifesten sentir-se dolguts i impotents davant les circumstàncies però també es mostren optimistes i pensen que "l’any vinent la normativa pel que fa a les subvencions, serà més justa i repartirà millor uns fons que han de servir, també, per oferir propostes d’esport i lleure inclusives i solidàries" ja que "la Cursa és una magnífica ocasió per visibilitzar el col·lectiu de persones amb discapacitat i una festa d’esport i solidaritat pel barri".

Comparteix

També t'interessarà