Castelló de Farfanya retira el monòlit a Julià Babia i Poble Lliure el reivindica

X. RODRÍGUEZ
25-01-2018
  • Castelló de Farfanya retira el monòlit a Julià Babia i Poble Lliure el reivindica

L’ajuntament de Castelló de Farfanya ha retirat ja el monòlit en honor a Julià Babia, militant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), després de rebre dos requeriments d’un jutge de l’Audiència Nacional, que el considera “enaltiment al terrorisme”. L’alcaldessa, Cristina Lafay, explica que el van treure dimarts a la tarda, encara que no va voler donar més detalls sobre el lloc on el van guardar.

Per la seua part, Ferran Dalmau, de Poble Lliure, va apuntar que l’aniran a buscar en els propers dies i que, quan acabi el procés judicial pel qual són investigats ell i sis persones més per presumpte “enaltiment al terrorisme” per la seua participació en l’homenatge a Babia el 2017 en el qual es va col·locar el monòlit, intentaran restituir-lo al mateix lloc, a la serra de l’Horta d’aquesta localitat de la Noguera.

S’ha de recordar que Babia va morir a Castelló de Farfanya en un accident el 1987 a la carretera C-26 i que la retirada del monòlit és una mesura cautelar que va demanar un magistrat de l’Audiència Nacional.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next