Castellserà facilita construir i rehabilitar habitatges

REDACCIÓ
07-12-2020
  • Castellserà facilita construir i rehabilitar habitatges

L’ajuntament de Castellserà ha posat fil a l’agulla per combatre el despoblament que pateix el municipi des de fa anys. Val a recordar que en els comicis municipals anteriors, el consistori va perdre edils al no arribar al miler d’habitants.

Entre les mesures per guanyar nous veïns, l’ajuntament ha aconseguit que la comissió d’Urbanisme del 13 de novembre passat modifiqués el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) i eliminés un total de 14 polígons d’actuació urbanística, coneguts com a PAU. L’alcalde del municipi, Marcel Pujol, va explicar que “aquest tràmit facilitarà la construcció de nous habitatges en diferents parts del poble, ja que es podrà construir en parcel·les urbanes independentment de l’estat d’urbanització de les parcel·les limítrofes”. Pujol va afegir que “hem eliminat tots els polígons que ens permetia la llei”.

Un 80% de l’impost de construccions i obres per rehabilitar habitatges com a primera residència

D’altra banda, al ple del mes de novembre passat l’ajuntament va aprovar una sèrie de bonificacions per promoure la rehabilitació d’habitatges del nucli urbà i la construcció de nous habitatges. L’alcalde de Castellserà va detallar que “bonificarem l’impost de construccions i obres amb un 80 per cent per a la rehabilitació d’habitatges de primera residència i un 25 per cent l’impost per a la construcció de noves cases, també de primera residència”. Es preveu una sessió informativa a nivell municipal per explicar aquestes bonificacions i altres d’aprovades a l’última sessió plenària.

Pujol va afirmar que “l’objectiu és oferir el màxim de facilitats perquè els joves es quedin al poble així com atreure noves famílies” i frenar d’aquesta manera el despoblament que pateixen la majoria de localitats de la comarca, malgrat que la pandèmia de la Covid està canviant aquesta tendència. Entre els nous veïns de Castellserà hi ha Josep Maria Lari (conegut popularment com el Mag Lari), que es va enamorar de Cal Tarragona, una casa senyorial de principis del segle XVII. Lari treballa per convertir-la en un museu de la màgia, de manera que el municipi tindrà aviat un nou atractiu turístic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta