Celebració del 50è aniversari del premi del llibre agrari en la setmana de Sant Jordi

REDACCIÓ
20-04-2022
  • Celebració del 50è aniversari del premi del llibre agrari en la setmana de Sant Jordi

El Premi del Llibre Agrari que convoca anualment Fira de Lleida en el marc de la fira de Sant Miquel compleix 50 anys. Per commemorar-ho, la institució firal, en col·laboració amb la UdL i els col·legis d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya i el Col·legi de Veterinaris han organitzat una exposició i un acte commemoratiu el dia 21 d'abril al rectorat de la universitat de Lleida.

L'alcalde de Lleida i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit la presentació pública d'aquest aniversari i ha posat en valor la pervivència d'un premi que "ha permès realitzar aportacions remarcables per al sector agroalimentari i per al món rural, i ha complert amb l'objectiu de donar visibilitat al coneixement tècnic acumulat en el sector i promoure'n la transferència a la societat". Pueyo ha recordat que hi ha poques iniciatives com aquesta que arribi a les cinc dècades de vida i que "Fira de Lleida és l'única en mantenir un premi d'aquestes característiques". Tall de veu alcalde Miquel Pueyo

Fira de Lleida convoca el Premi del Llibre Agrari des de l'any 1972. Aquest reconeixement fou impulsat per l'editor i llibreter lleidatà Jordi Marimon i el responsable dels Serveis d'Agricultura de la Diputació de Lleida, Hermenegild Toll. En aquell moment era director de fira de Lleida Manuel Nadal Gaya.

Els premis Llibre Agrari distingeixen les obres de temàtica científica, tecnològica o divulgativa. Des de la seva creació, més d'un miler de llibres han concorregut al premi. El delegat de Lleida del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, Domènec Vila, ha remarcat l'aportació d'aquest premi a la generació de coneixement especialitzat al voltant de l'àmbit agroalimentari i ha agraït els membres del jurat que n'han format part al llarg d'aquests 50 anys. Per la seva banda, el delegat a Lleida del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Jaume Torres, ha remarcat el valor de les obres premiades, especialment en els primers anys del certamen, com a referent de consulta i d'informació especialitzada.

El premi del llibre agrari, que es lliura coincidint amb la celebració de la fira de Sant Miquel, està patrocinat pel col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya i el Col·legi de Veterinaris.

A la presentació hi han assistit la 2ª tinent d'alcalde i regidora de Presidència Jordina Freixanet, el tinent d'alcalde Paco Cerdà, el delegat de Lleida del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, Domènec Vila, Jaume Torres, representant del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Estanis Fons, coordinador de Comunicació, Difusió i Premsa de la UdL, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, i Santi Planes, secretari del Premi del Llibre Agrari.

Exposició i biblioguia

L'acte central de la commemoració del 50 aniversari del llibre agrari tindrà lloc el dia 21 d'abril a les 19 h al rectorat de la UdL. S'inaugurarà l'exposició del cinquantenari del Premi del Llibre Agrari al Claustre de l'edifici del Rectorat i tindrà lloc la xerrada " De la genètica a la taula", centrada en la producció animal, que comptarà amb la intervenció de Romi Pena, catedràtica de Producció Animal de la Universitat de Lleida i Roger Galofré, veterinari consultor. La taula la moderarà Carme López, presidenta del Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida.

També es presentarà la biblioguia virtual creada per la UdL, que permetrà conèixer les portades i les obres premiades en la història del premi per mitjà d'una petita ressenya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?